Kleckai su Beconu ir Grietine
Kleckai, pagaminti iš žalios ir virtos bulvių tarkių, yra tikra lietuviška klasika. Šis receptas siūlo juos patiekti su keptais becono gabaliukais, grietine ir svogūnų laiškais, suteikiant papildomą skonio gylį. Kepinto becono kvapas užpildo visą virtuvę, o grietinė prideda švelnios tekstūros ir gaivumo. Tai ne tik sotu, bet ir labai skanu.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, virti kleckams)
- Keptuvė (Becano kepimui)
- Tarkavimo mašina (Bulvėms tarkuoti)
Ingredientai
Kleckai
- 500 g Žalios bulvės - Tarkuotos
- 300 g Virtos bulvės - Tarkuotos
- 50 g Bulvių krakmolas - Iš bulvių sunkos
- pagal skonį Druska ir pipirai
Įdaras
- 300 g Kiaulienos farsas - Galima pakeisti jautiena
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- šlakelis Sultinys - Naudoti sultinio laselį, kad įdaras būtų sultingesnis
Gaminimo eiga
- Tarkuokite žalias ir virtas bulves, sumaišykite su bulvių krakmolu, druska ir pipirais.
- Įkaitinkite keptuvę ir kepkite smulkintą svogūną iki auksinės spalvos, tada įdėkite kiaulienos farsą ir kepkite, kol bus paruošta. Pagardinkite sultiniu.
- Suformuokite bulvių masę į mažus kleckus, į vidurį įdėkite kiaulienos įdarą. Verdant, įpilkite į verdantį vandenį ir virkite apie 20 minučių.
- Keptuvėje iškepkite becano gabaliukus iki traškumo. Patiekite kleckus su keptu becanu, grietine ir svogūnų laiškais.
Pabaigai…
Jei norite, kad kleckai būtų dar sotesni, pridėkite daugiau įdaro arba pakeiskite kiaulienos farsą į jautieną. Kepkite becaną, kol jis bus traškus, kad patiekalas būtų dar skanesnis.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 20gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 8gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 100mgNatris: 850mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 15mg