Koldūnai su vištienos ir kiaulienos įdaru

Koldūnai su vištienos ir kiaulienos įdaru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas skirtas tradiciniams lietuviškiems koldūnams su vištienos ir kiaulienos įdaru. Juos dar vadiname kleckais. Įdarą galima pritaikyti pagal savo skonį, bet pagrindinis receptas – nepakitęs. Jei mėgstate didesnius koldūnus, šis receptas kaip tik jums.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 40 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 55 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Skirtas koldūnų virimui)
  • Kočėlas (Tešlai kočioti)
  • Peilis (Tešlai pjaustyti)
  • Dubuo (Tešlos maišymui)

Ingredientai
  

Tešla

  • 900 g Miltai
  • 300 ml Vanduo
  • 5 v.š. Aliejus
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 1.5 a.š. Druska

Įdaras

  • Vištienos mėsa - Maišyta su kiaulienos faršu

Gaminimo eiga
 

  • Tešlą sumaišykite iš miltų, vandens, aliejaus, kiaušinių ir druskos. Minkykite ilgai, kol tešla taps minkšta ir vientisa.
  • Iškočiokite tešlą ir supjaustykite ją į mažus kvadratėlius arba apskritimus.
  • Į kiekvieną gabalėlį dėkite įdarą iš vištienos ir kiaulienos, užlenkite kraštus ir sandariai uždarykite.
  • Užvirkite didelį puodą vandens, sudėkite koldūnus ir virkite apie 10-15 minučių, kol jie iškils į paviršių.
  • Likusius koldūnus kitą dieną galite pakepinti ant keptuvės.

Pabaigai…

Tešlą reikia minkyti ilgai, kad ji taptų minkšta. Dideli koldūnai yra praktiškesni, nes juos lengviau virti.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 100gBaltymai: 20gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 150mgNatris: 1000mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Kiauliena, Koldūnai, Lietuviški patiekalai, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating