Koldūnai su vištienos ir kiaulienos įdaru
Šis receptas skirtas tradiciniams lietuviškiems koldūnams su vištienos ir kiaulienos įdaru. Juos dar vadiname kleckais. Įdarą galima pritaikyti pagal savo skonį, bet pagrindinis receptas – nepakitęs. Jei mėgstate didesnius koldūnus, šis receptas kaip tik jums.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (Skirtas koldūnų virimui)
- Kočėlas (Tešlai kočioti)
- Peilis (Tešlai pjaustyti)
- Dubuo (Tešlos maišymui)
Ingredientai
Tešla
- 900 g Miltai
- 300 ml Vanduo
- 5 v.š. Aliejus
- 2 vnt Kiaušiniai
- 1.5 a.š. Druska
Įdaras
- Vištienos mėsa - Maišyta su kiaulienos faršu
Gaminimo eiga
- Tešlą sumaišykite iš miltų, vandens, aliejaus, kiaušinių ir druskos. Minkykite ilgai, kol tešla taps minkšta ir vientisa.
- Iškočiokite tešlą ir supjaustykite ją į mažus kvadratėlius arba apskritimus.
- Į kiekvieną gabalėlį dėkite įdarą iš vištienos ir kiaulienos, užlenkite kraštus ir sandariai uždarykite.
- Užvirkite didelį puodą vandens, sudėkite koldūnus ir virkite apie 10-15 minučių, kol jie iškils į paviršių.
- Likusius koldūnus kitą dieną galite pakepinti ant keptuvės.
Pabaigai…
Tešlą reikia minkyti ilgai, kad ji taptų minkšta. Dideli koldūnai yra praktiškesni, nes juos lengviau virti.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 100gBaltymai: 20gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 150mgNatris: 1000mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg