Koldūnų apkepas arba užkepti koldūnai

Koldūnų apkepas arba užkepti koldūnai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Dviračio neišradau tikrai. Bet mūsų šeima labai mėgsta koldūnus. Šiandien pateikiau kitaip. Mažus koldūnus-pinigėlius gerai apkepiau keptuvėje, suverčiau į kepimo indą. Tada toje pačioje keptuvėje padariau ala bešamelio padažą, tik skystesnį, nes koldūniukai labai mėgsta sugerti skystį. Koldūniukus užpyliau tuo padažu, apibarsčiau likusiu sūriu ir į 200° tol, kol apkepė ir pradėjo burbuliuoti ties kepimo indo viduriu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Naudota koldūnams apkepti ir padažui gaminti)
  • Kepimo indas (Koldūnams užkepti)
  • Orkaitė (Įkaitinta iki 200° C)

Ingredientai
  

Koldūnai

  • 500 g Maži koldūnai - Geriausiai pinigėliai

Padažas

  • 3 v.š. Sviestas - Ištirpintas
  • 3 v.š. Miltai
  • 500 ml Pienas - Šiltas
  • 100 g Sūris - Tarkuotas
  • pagal skonį Druska ir pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Koldūnus apkepti keptuvėje iki auksinės spalvos.
  • Sviestą ištirpinti keptuvėje, įberti miltus ir maišyti iki šviesiai auksinės spalvos.
  • Pamažu pilti šiltą pieną, nuolat maišant, kol padažas sutirštės.
  • Pridėti pusę tarkuoto sūrio į padažą, maišyti iki ištirps.
  • Apkeptus koldūnus sudėti į kepimo indą, užpilti padažu, apibarstyti likusiu sūriu.
  • Kepti įkaitintoje orkaitėje 200° C apie 20-30 minučių arba kol sūris išsilydys ir taps auksinės spalvos.

Pabaigai…

Jei neturite mažų koldūnų, galite naudoti įprastus koldūnus ir juos supjaustyti į mažesnes dalis.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 20gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Bešamelio padažas, Koldūnai, Užkepti koldūnai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating