Koldūnų apkepas arba užkepti koldūnai
Dviračio neišradau tikrai. Bet mūsų šeima labai mėgsta koldūnus. Šiandien pateikiau kitaip. Mažus koldūnus-pinigėlius gerai apkepiau keptuvėje, suverčiau į kepimo indą. Tada toje pačioje keptuvėje padariau ala bešamelio padažą, tik skystesnį, nes koldūniukai labai mėgsta sugerti skystį. Koldūniukus užpyliau tuo padažu, apibarsčiau likusiu sūriu ir į 200° tol, kol apkepė ir pradėjo burbuliuoti ties kepimo indo viduriu.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Naudota koldūnams apkepti ir padažui gaminti)
- Kepimo indas (Koldūnams užkepti)
- Orkaitė (Įkaitinta iki 200° C)
Ingredientai
Koldūnai
- 500 g Maži koldūnai - Geriausiai pinigėliai
Padažas
- 3 v.š. Sviestas - Ištirpintas
- 3 v.š. Miltai
- 500 ml Pienas - Šiltas
- 100 g Sūris - Tarkuotas
- pagal skonį Druska ir pipirai
Gaminimo eiga
- Koldūnus apkepti keptuvėje iki auksinės spalvos.
- Sviestą ištirpinti keptuvėje, įberti miltus ir maišyti iki šviesiai auksinės spalvos.
- Pamažu pilti šiltą pieną, nuolat maišant, kol padažas sutirštės.
- Pridėti pusę tarkuoto sūrio į padažą, maišyti iki ištirps.
- Apkeptus koldūnus sudėti į kepimo indą, užpilti padažu, apibarstyti likusiu sūriu.
- Kepti įkaitintoje orkaitėje 200° C apie 20-30 minučių arba kol sūris išsilydys ir taps auksinės spalvos.
Pabaigai…
Jei neturite mažų koldūnų, galite naudoti įprastus koldūnus ir juos supjaustyti į mažesnes dalis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 20gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 5mg