Kopūstų pyragas su dešrelėmis

Kopūstų pyragas su dešrelėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis kopūstų pyragas yra puikus būdas panaudoti įvairias daržoves ir dešreles. Jis yra sočiai skanus, todėl tinka tiek vakarienei, tiek pietums. Nors dešrelės nėra būtinos, jos prideda papildomo skonio ir sotumo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Vidutinio dydžio, tinka keksui)
  • Dubuo (Tešlai sumaišyti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 300 g Smulkinti kopūstai
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 200 ml Kefyras
  • 150 g Miltai
  • 1 vnt Saldi paprika - Smulkiai pjaustyta
  • 1 vnt Pomidoras - Smulkiai pjaustytas
  • 2 vnt Dešrelės - Supjaustytos gabalėliais, nebūtina
  • 1 šaukštelis Kėlimo milteliai
  • Žiupsnelis Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Visus ingredientus sumaišyti dubenyje, kol susidaro vienalytė masė.
  • Tešlą supilti į paruoštą kepimo formą ir išlyginti paviršių.
  • Kepti 180°C temperatūroje apie 45 minutes, kol pyragas taps auksinės spalvos.
  • Leisti atvėsti prieš pjaustant ir patiekti šiltą arba šaltą.

Pabaigai…

Jei norite lengvesnės versijos, galite nenaudoti dešrelių ir pakeisti kefyrą jogurtu.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 12gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 120mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 600IUVitaminas C: 40mg
Recepto raktažodžiai Daržovės, Dešrelės, Kopūstų pyragas, Sočiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating