Kopūstų pyragas su spanguolėm
Nereikia ilgų aprašymų – tiesiog pabandykite.
Ingredientai
- miltai: 200 gramų
- sviestas: 130 gramų (šaltas)
- kiaušiniai: 4
- vanduo: 2 valgomieji šaukštai
- druska: truputis
- kopūstai: 1/2 kopūsto
- svogūnai: 1
- aliejus: 2 šaukštai
- cukrus
- krapai
- sūris: 100 gramų
- spanguolės: saujelė
- grietinė: 150 gramų
Gaminimo eiga
- Pirmiausia į miltus sudėkime supjaustytą sviestą, įmuškime vieną kiaušinį, įpilkime vandens, įberkime druskos bei užminkykime tešlą. Jos rutulį suvyniokime į foliją ir maždaug valandai laiko dėkime į šaldytuvą. Iš tešlos iškočiokime skritulį aplipdykime kepimo indą, subadykime šakute ir dar maždaug -iai minučių dėkime į šaldytuvą.
- Tuomet kopūstą susmulkinkime ir kartu su supjaustytu svogūnu pakepinkime aliejuje. Pagardinkime druska, cukrumi, krapais. Uždenkime ir troškinkime, kol suminkštės. Atšalusia tešla apspauskime kepimo indą bei šonus. Tolygiai paskirstykime įdarą. Apibarstykime tarkuotu sūriu bei uogomis. Kiaušinius sumaišykime su grietine bei užpilkime ant viršaus. Galiausiai kepkime į iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug minučių.
Pabaigai…
Nepamirškite kvėpuoti ir likti atsipalaidavus; maisto gaminimas turėtų būti streso neturinti veikla.