Kotletai Pūkučiai su Salotomis

Kotletai Pūkučiai su Salotomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra išskirtinis dėl savo unikalios traškios plutelės, kuri suteikia kotletams ypatingą skonį ir tekstūrą. Patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Be to, salotos su Pekino kopūstais ir svogūnlaiškiais prideda gaivumo ir kontrastuoja su kotletų turtingumu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Išklota kepimo popieriumi)
  • Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)
  • Dubuo (Faršui sumaišyti)
  • Peilis (Batono kubeliam supjaustyti)
  • Keptuvė (Kubeliams pakepinti)

Ingredientai
  

Kotletai

  • 1 kg Kiaulienos faršas
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 16 riekelės Batono - Supjaustytos kubeliais
  • Prieskoniai - Pagal skonį
  • Druska - Pagal skonį
  • Česnako granulės - Pagal skonį
  • Svogūnai - Smulkiai supjaustyti

Salotos

  • 1 vnt Pekino kopūstas - Supjaustytas
  • 5 vnt Virtų kiaušinių - Supjaustyti
  • 5 skiltelės Česnako - Traiškyto
  • 1 vnt Agurkas - Pjaustytas
  • Petražolės - Smulkintos
  • Krapai - Smulkinti
  • Majonezas - Pagal skonį
  • Svogūnlaiškiai - Su grietine ir druska, pipirais

Bulvių košė

  • Bulvės - Virtos, sugrustos su sviestu, pienu ir prieskoniais

Padažas

  • Sviestas
  • Grietinė
  • Miltai
  • 1 šaukštas Pomidorų padažas

Gaminimo eiga
 

  • Faršą sumaišyti su prieskoniais, druska, česnako granulėmis, svogūnais ir kiaušiniu. Viską gerai išminkyti.
  • Batono riekeles supjaustyti kubeliais ir orkaitėje pakepti 5 minutes.
  • Iš faršo formuoti kotletus ir apvolioti juos batono kubeliuose.
  • Kotletus kepti orkaitėje 35 minutes 180°C temperatūroje.
  • Salotoms Pekino kopūstą, virtus kiaušinius, česnaką, agurką, petražoles ir krapus sumaišyti su majonezu.
  • Svogūnlaiškius sumaišyti su grietine, druska ir pipirais.
  • Bulves išvirti, sugrusti su sviestu, pienu ir prieskoniais.
  • Padažui sviestą, grietinę, miltus ir pomidorų padažą sumaišyti ir kaitinti iki tirštos konsistencijos.

Pabaigai…

Kotletai bus traškesni, jei batono kubelius pakepsite iki auksinės spalvos. Salotas galima paskaninti citrinos sultimis, jei norisi gaivesnio skonio.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Kotletai, Receptai su nuotraukomis, Salotos, Traški plutelė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating