Kotletai su jautiena ir kiauliena
Šis receptas skirtas tiems, kurie nori pagaminti skanius kotletus su jautiena ir kiauliena. Nors kai kurios moterys mano, kad mokėti kepti kotletus yra savaime suprantamas dalykas, ne visi turi tokios patirties. Šis receptas buvo įkvėptas nuostabių patarimų, gautų iš draugiškos bendruomenės, kuri visada pasirengusi padėti ir dalintis savo idėjomis.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vidutinio dydžio, gili)
- Dubenys (Ingredientams sumaišyti)
- Tarka (Bulvėms ir kitiems ingredientams sutarkuoti)
- Mentelė (Kotletams vartyti)
Ingredientai
- 500 g Kiaulienos faršas
- 250 g Jautienos faršas
- 1 vnt Bulvė - Sutarkuota
- 1 vnt Kiaušinis
- 1 a.š. Mėsos prieskoniai
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Gaminimo eiga
- Sumaišykite kiaulienos ir jautienos faršą dideliame dubenyje.
- Įtarkuokite bulvę į faršą ir įmuškite kiaušinį. Įberkite mėsos prieskonius, druską ir pipirus pagal skonį.
- Gerai išmaišykite visus ingredientus, kol gausite vienalytę masę.
- Suformuokite kotletus iš paruoštos mėsos masės.
- Kaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir kepkite kotletus, kol jie taps auksinės spalvos ir gerai iškeps viduje, apie 4-5 minutes iš kiekvienos pusės.
- Patiekite karštus su mėgstamu garnyru.
Pabaigai…
Kotletus galima patiekti su bulvių koše, ryžiais ar daržovių salotomis. Jei norite dar sultingesnių kotletų, įdėkite šiek tiek duonos trupinių ar grietinės į mėsos masę.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 10gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 500mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg