Kotletai su juoda duona
Matyt teisingai senoliai sakydavo, kad ilgai kartu gyvenantys žmonės supanašėja. Šį kartą su vyru abu parnešėme po pakuotę faršo ir prisiminėme senuosius mokyklos laikų kotletus, vadinamus šniceliais. Valgėme su bulvių koše ir salotomis. Šis receptas yra iš mokyklos virtuvės laikų ir yra labai gardus, nors ir su nemažai kalorijų.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo keptuvė (Kotletams kepti)
- Maišymo dubuo (Ingridientams sumaišyti)
- Kepimo popierius
- Šluotelė (Kiaušiniams suplakti)
Ingredientai
Kotletų tešla
- 500 g Kiaulienos faršas
- 2 riekės Juoda duona - Be plutos
- 100 ml Pienas
- 2 vnt Kiaušiniai
- 1 skiltelė Česnakas - Smulkintas
- 0.5 vnt Svogūnas - Smulkintas
- Druska - Pagal skonį
- Maltų pipirų - Pagal skonį
- 1 stiklinė Džiūvėsėliai - Malti
- Aliejus - Kepimui
Gaminimo eiga
- Nupjaukite duonos plutes ir susmulkinkite minkštimą. Užpilkite pienu ir palaikykite 5 min.
- Į faršą įmuškite 1 kiaušinį, sudėkite nuspaustą duoną, smulkintą svogūną, česnaką, druską, pipirus. Viską gerai išminkykite.
- Suformuokite kotletus ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose.
- Kepkite keptuvėje su aliejumi iki auksinės rudos spalvos, apie 5-7 min. iš abiejų pusių.
- Patiekite su bulvių koše ir mėgstamomis salotomis.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitomis duonos rūšimis arba pridėti prieskonių, kaip pavyzdžiui, raudonėlio ar čiobrelių, kad gautumėte kitokį skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg