Kremine lašiša su daržovėmis

Kremine lašiša su daržovėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis patiekalas nėra pats pigiausias, bet tikrai įperkamas. Lašišą pirkau su akcija, ir iš vienos lašišos mums dviems užteko trims kartams. Lašišą pagardinau persilado prieskoniais ir trupučiu pipirų, o tada iškepiau keptuvėje ant aliejaus. Svarbu neperkepti žuvies, kepiau abi puses po 3-4 minutes. Žuvį išėmiau į lėkštę, o toje pačioje keptuvėje apkepiau daržoves – svogūnus, papriką ir geltoną pomidorą. Viską pagardinau česnaku, sviestu, krapais ir citrina. Galiausiai viską patroškinau su grietinėle ir patiekiau su ryžiais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 3 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Vidutinio dydžio, su dangčiu)
  • Pjaustymo lentelė (Daržovėms pjaustyti)
  • Peilis (Aštrus, daržovėms ir žuviai pjaustyti)
  • Šaukštas (Maišyti ir kepimo metu)
  • Citrinos spaustuvas (Citrinos sultims išspausti)

Ingredientai
  

Žuvis

  • 2 vnt Lašišos filė gabaliukai - Pagardinti persilado prieskoniais ir pipirais
  • 2 v.š. Aliejus - Kepimui

Daržovės

  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas pusžiedžiais
  • 1/2 vnt Raudona paprika - Supjaustyta
  • 1 vnt Geltonas pomidoras - Susmulkintas
  • 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
  • 2 vnt Sviesto gabaliukai - Po vieną ant kiekvieno lašišos gabalėlio
  • 1/2 vnt Citrina - Sulčių išspaudimui
  • 200 ml Grietinėlė - Pilama ant daržovių ir lašišos
  • pagal skonį Krapai - Smulkinti
  • pagal skonį Druska ir pipirai - Pagardinimui

Gaminimo eiga
 

  • Lašišą pabarstykite persilado prieskoniais ir pipirais. Keptuvėje ant aliejaus iškepkite lašišą abi puses po 3-4 minutes, tada išimkite ir padėkite į lėkštę.
  • Toje pačioje keptuvėje apkepkite svogūnus, kol suminkštės. Tada pridėkite papriką ir pomidorą, ir kepkite dar kelias minutes.
  • Pridėkite česnaką, kepkite dar minutę, tada įdėkite lašišos gabalėlius ant daržovių. Ant kiekvieno lašišos gabalėlio uždėkite sviesto gabaliuką, pabarstykite krapais ir išspauskite citrinos sultis.
  • Supilkite grietinėlę ir patroškinkite viską kelias minutes, kol lašiša sušils.
  • Patiekite su ryžiais, grikiais arba bulvių koše, pagal jūsų pageidavimą.

Pabaigai…

Svarbu neperkepti lašišos, nes ji gali tapti sausa. Daržoves galima pakeisti pagal skonį, pavyzdžiui, pridėti cukinijos ar špinatų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 20gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 60mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Daržovės, Kremine grietinėlė, Lašiša
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating