Krevečių, kukurūzų ir avokadų salotos
Krevečių, kukurūzų ir avokadų salotos
Ingredientai
- 225 g. smulkių makaronų
- 450 g. nevirtų luptų krevečių (kraujagysles ištraukite, o uodegėles palikite)
- 2 valg. šaukštai baltojo vyno arba obuolių acto
- 2-4 valg. šaukštai aitriųjų paprikų padažo
- 2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 valg. šaukštas krienų padažo
- 225 g. nuvarvintų konservuotų saldžiųjų kukurūzų
- 60 g. plonais griežinėliais pjaustytų rdikėlių
- 2 plonais griežinėliais pjaustyti laiškiniai svogūnai
- 1 didelis luptas per pusę perpjautas mažais kubeliais pjaustytas avokadas
- 1 vidutinė trūkažolė (radicchio)
Gaminimo eiga
- 1. Makaronus išvirkite, likus 3 min. sudėkite krevetes. Nusunkite, nupilkite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite.
- 2. Dideliame dubenyje užpilui suplakite actą, aitriųjų paprikų padažą. Sukrėskite makaronus ir krevetes, tada pamažu įmaišykite kukurūzus, ridikėlius, laiškinius svogūnus ir avokadą.
- 3. Ant didelio dubenio krašto išdėliokite trūkažolės lapus, į vidurį sudėkite salotas. Patiekite su šilta prancūziška duona.
Pabaigai…
Reguliuokite gaminimo laiką pagal savo prietaisus; kiekvienoje virtuvėje sąlygos skiriasi.