Krevečių salotos
Visa svarbiausia informacija yra žemiau.
Ingredientai
- virtų lukštentų krevečių
- trijų rūšių salotų lapų (tai gali būti paprastos salotos, špinatai, rukola, gūžinės salotos, ice’bergo ar kitos)
- 50 g sūrio “Džiugas”
- slyvinių pomidorų
- porą agurkų
- krapų
- petražolių
- naminio aštraus vaisių padažo
- pipirų
- druskos
Gaminimo eiga
- Salotas suplėšome rankomis ir išdėliojame didesnėje lėkštėje. Pašlakstome padažu. Agurkus supjaustome kubeliais ir “išmėtome” po lėkštę. Slyvinius pomidorus perpjauname per pusę ir taip pat išdėliojame lėkštėje. Krevetes paskleidžiame lėkštėje. Kelias riekeles labai plonai drožto sūrio išdėliojame lėkštėje pagerindami serviruotų salotų kompoziciją. Krapus smulkiname ir užbarstome jau ant viršaus. Tuomet vėl pašlakstome salotas padažų. Skanaus.
- Padažo nešlakstykite daug, nes jis aitraus skonio. Geriau padėkite dar šalia salotų. Kam pritrūks – galės užsipilti dar. Šiame recepte nerašiau tikslių salotų proporcijų. Jų galite pasidaryti pagal savo poreikį, kas ko daugiau ar mažiau mėgsta. Na o padažo iš tokio kiekio išeis nemažai, tai tikrai užteks ir didesniam “Bliūdui” salotų.
- Jei namuose neturime aštraus vaisių padažo reikės: šaukštus alyvuogių aliejaus,šaukšto medaus, skiltelės česnako, čili, sūrio “Džiugas” (tarkuoto smulkia tarka), a.š. grūdėtų trintų garstyčių, puse citrinos, cukraus, pipirų, druskos.
- Viską sudedame į virtuvinį kombainą ir išsukame iki vientisos masės. Padažas tirštas, prie dubenėlio reikalingas šaukštelis.
Pabaigai…
Nepamirškite ragauti ir reguliuoti prieskonių kiekio viso gaminimo metu.