Krevečių troškinys su kokosų pienu, moliūgu ir špinatais

Krevečių troškinys su kokosų pienu, moliūgu ir špinatais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Mano receptas aprašytas žemiau, bet jūsų pastabos taip pat laukiamos komentaruose.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • krevetės: 500 gramų
  • moliūgas: 150 gramų (supjaustytas kubeliais)
  • špinatai: sauja
  • svogūnai: 2 (pjaustyti pusžiedžiais)
  • imbieras: 1 maždaug 2,5 cm (susmulkintas)
  • žaliosios aitriosios paprikos: 1-2 (perpjautos išilgai)
  • kokosų pienas: 400 mililitrų
  • ciberžolė: 1/2 arbatinio šaukštelio
  • garstyčių sėklos: 1/2 arbatinio šaukštelio
  • kuminas: 1 arbatinis šaukštelis
  • kvapniosios mūrėjos lapeliai: 10 (nėra būtina)
  • actas: 1 arbatinis šaukštelis
  • druska
  • aliejus: kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia įkaitinkime puode aliejaus ir apkepkime garstyčių ir kumino sėklytes, kol šios pradės spragsėti.
  • Tuomet sudėkime imbierą, aitriuosius pipirus, kvapniosios murėjos lapelius bei svogūnus ir apkepkime, kol svogūnai suminkštės ir taps beveik permatomi (neleidžiame jiems paruduoti).
  • Tada suberkime cibržolę ir druskos, gerai išmaišykime ir sudėkime moliūgo gabalėlius. Po minutėlės supilkime kokosų pieną ir vieną stiklinę (mililitrų) vandens. Palaukime kol užvirs ir virkime kartais pamaišydami kol moliūgo gabalėliai suminkštės.
  • Po to sudėkime krevetes bei špinatus ir pavirkime maždaug minutes. Galiausiai supilkime actą ir gerai išmaišykime. Patiekime kaštą su ryžiais arba balta duonele. Puikus patiekalas! 🙂

Pabaigai…

Maisto gaminimas yra dalijimasis; mėgaukitės procesu ir galutiniu patiekalu su artimaisiais.
Recepto raktažodžiai Jūros gėrybių patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating