Kūčiukai su virtomis bulvėmis ir raudonaisiais kopūstais

Kūčiukai su virtomis bulvėmis ir raudonaisiais kopūstais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis tradicinis lietuviškas Kūčių patiekalas puikiai tinka šventiniam stalui. Kūčiukai yra minkšti, apvolioti trupučiu medaus, o virtos bulvės suteikia sotumo ir švelnumo. Raudonųjų kopūstų garnyras prideda patiekalui malonaus rūgštumo. Tai puikus pasirinkimas Kūčių vakarienei, kuri sujungia tradicijas su šiuolaikinėmis virtuvės tendencijomis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Bulvėms virti)
  • Keptuvė (Kūčiukams apkepinti)
  • Peilis (Kopūstams pjaustyti)
  • Maišymo indas (Produktams sumaišyti)

Ingredientai
  

Patiekalas

  • 500 g Virtos bulvės - Skaldytos
  • 200 g Kūčiukai - Minkšti, apvolioti medumi
  • 150 g Raudonieji kopūstai - Pjaustyti, su spanguolėmis
  • 100 g Medus - Apvolioti kūčiukams
  • 50 g Spanguolės - Papuošimui

Gaminimo eiga
 

  • Virti bulves, kol jos tampa minkštos. Nupilti vandenį ir laikyti šiltai.
  • Kūčiukus apkepinti keptuvėje ir apvolioti meduje.
  • Patiekite kūčiukus su virtomis bulvėmis ir raudonaisiais kopūstais, pagardintais spanguolėmis.

Pabaigai…

Galite pridėti daugiau spanguolių arba šiek tiek prieskonių, tokių kaip kmynai ar žiupsnelis cinamono, kad praturtintumėte patiekalo skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 85gBaltymai: 10gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gNatris: 150mgKalis: 1000mgSkaidulos: 10gCukrus: 35gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Kūčiukai, Lietuviški receptai, Raudonieji kopūstai, Virtos bulvės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating