Kugelis su antiena
Kugelis su antiena – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kurio receptą perdavėme iš kartos į kartą. Šiame recepte naudojami švieži svogūnai ir bulvės, kepinami su sviestu, kad kugelis būtų ypač sultingas ir aromatingas. Antienos ketvirčiai suteikia šiam kugeliui ypatingą skonį ir minkštumą. Ruošiant šį patiekalą, svarbu neperkepti antienos, kad ji išliktų sultinga, o odele taptų traški.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Įkaitinta iki 250°C)
- Kepimo skarda (Gilesnė, kad tilptų kugelis su antiena)
- Dubuo (Didelis, bulvių tarkiams sumaišyti)
- Svogūnų pjaustymo lenta (Naudojama svogūnams pjaustyti)
- Svogūnų tarkavimo įrankis (Galima naudoti tarkavimo mašiną)
Ingredientai
Kugelis
- 10 vnt Bulvės - Nuluptos, tarkuotos
- 2 vnt Svogūnai - Smulkiai tarkuoti
- 50 g Sviestas - Ištirpintas
- pagal skonį Druska
Antiena
- 2 vnt Antienos ketvirčiai - Suprieskoniuoti pries para
Gaminimo eiga
- Suprieskoniuokite antienos ketvirčius prieš parą.
- Bulves nuskuskite ir sutarkuokite. Sutarkuokite ir svogūnus.
- Kepinkite svogūnus su sviestu, užpilkite karštus svogūnus ant tarkuotų bulvių.
- Įkaitinkite orkaitę iki 250°C. Kepkite kugelį 30 min, tada sumažinkite temperatūrą iki 190°C ir kepkite dar apie 50 min.
- Antieną dėkite į kugelį ir kepkite kartu, kol antiena taps minkšta, o odelė traški.
Pabaigai…
Galima eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais antienai. Kugelis puikiai tinka su grietine arba spirgučių padažu.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 25gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 500mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg