Kugelis su antiena

Kugelis su antiena

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Kugelis su antiena – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kurio receptą perdavėme iš kartos į kartą. Šiame recepte naudojami švieži svogūnai ir bulvės, kepinami su sviestu, kad kugelis būtų ypač sultingas ir aromatingas. Antienos ketvirčiai suteikia šiam kugeliui ypatingą skonį ir minkštumą. Ruošiant šį patiekalą, svarbu neperkepti antienos, kad ji išliktų sultinga, o odele taptų traški.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour 20 minutes
Iš viso 1 hour 40 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Įkaitinta iki 250°C)
  • Kepimo skarda (Gilesnė, kad tilptų kugelis su antiena)
  • Dubuo (Didelis, bulvių tarkiams sumaišyti)
  • Svogūnų pjaustymo lenta (Naudojama svogūnams pjaustyti)
  • Svogūnų tarkavimo įrankis (Galima naudoti tarkavimo mašiną)

Ingredientai
  

Kugelis

  • 10 vnt Bulvės - Nuluptos, tarkuotos
  • 2 vnt Svogūnai - Smulkiai tarkuoti
  • 50 g Sviestas - Ištirpintas
  • pagal skonį Druska

Antiena

  • 2 vnt Antienos ketvirčiai - Suprieskoniuoti pries para

Gaminimo eiga
 

  • Suprieskoniuokite antienos ketvirčius prieš parą.
  • Bulves nuskuskite ir sutarkuokite. Sutarkuokite ir svogūnus.
  • Kepinkite svogūnus su sviestu, užpilkite karštus svogūnus ant tarkuotų bulvių.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 250°C. Kepkite kugelį 30 min, tada sumažinkite temperatūrą iki 190°C ir kepkite dar apie 50 min.
  • Antieną dėkite į kugelį ir kepkite kartu, kol antiena taps minkšta, o odelė traški.

Pabaigai…

Galima eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais antienai. Kugelis puikiai tinka su grietine arba spirgučių padažu.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 40gBaltymai: 25gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 500mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Antiena, Kugelis, Lietuviška virtuvė, Tradiciniai patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating