
Kugelis su kefyru ir šonine
Šis kugelis yra tradicinis lietuviškas patiekalas, tačiau su lengvu kefyro prieskoniu. Bulvės, svogūnas ir šoninė suteikia šiam patiekalui klasikinį skonį, o kefyras prideda lengvumo ir švelnumo. Receptas išlaiko tradicinę virtuvės dvasią su šiek tiek šiuolaikinio posūkio.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Šoninei pakepinti)
- Kepimo forma (Tinka bet kokia, tačiau geriausia vidutinio dydžio.)
- Šaukštas (Bulvių masei maišyti)
- Tarka (Bulvėms ir svogūnui tarkuoti)
Ingredientai
- 1 kg g Bulvės - Šviežiai tarkuotos
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 200 ml ml Kefyras - Galima pakeisti jogurtu
- 200 g g Kiaulienos šoninė - Pakepinta ir smulkiai supjaustyta
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejus
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Prieskoniai - Juodieji pipirai, kmynai
Gaminimo eiga
- Bulves sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite. Visą masę sumaišykite dideliame dubenyje.
- Į masę supilkite kefyrą, įdėkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Gerai išmaišykite.
- Kiaulienos šoninę supjaustykite smulkiais gabalėliais ir pakepinkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Supilkite į bulvių masę ir dar kartą gerai išmaišykite.
- Paruoštą masę supilkite į kepimo formą ir kepkite iš anksto įkaitintoje 180°C orkaitėje apie 60 minučių, kol kugelis taps auksinės spalvos.
- Patiekite karštą su grietine arba pasirinktu padažu.
Pabaigai…
Norėdami kugelį padaryti dar lengvesnį, galite naudoti pusę kefyro kiekio ir papildyti pienu. Kepimo laiką galima sutrumpinti iki 50 minučių, jei norite šviesesnio ir minkštesnio kugelio.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 50mgNatris: 400mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 4gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 10mg