Kugelis su traškia plutele

Kugelis su traškia plutele

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis kugelis yra ne tik paprastas lietuviškas patiekalas, bet ir ypatinga proga suartinti šeimą. Įkvėptas vaikų norų ir norvegų draugės pagyrų, šis kugelis su traškia plutele ir minkštu, puriu vidumi yra puikus būdas paminėti gražią akimirką. Pasiruoškite paragauti šio gardaus patiekalo su grietine ir kanapių druska – tikra šeimos laimė.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 1 hour 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Tarkavimo mašina (Naudota bulvėms ir svogūnams tarkuoti.)
  • Keptuvė (Naudota lašinukams ir svogūnams spirginti.)
  • Kepimo forma (Kepimo forma su teptuku, ištapant anties taukais.)
  • Orkaitė (Kepimui 160°C, o vėliau 190°C.)

Ingredientai
  

Kugelis

  • 1.5 kg Bulvės - Sutarkuotos.
  • 1 vnt Svogūnas - Sutarkuotas.
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 100 g Lašinukai - Smulkiai supjaustyti.
  • 500 ml Pienas - Karštas, užpiltas ant lašinukų.
  • Džiovintų miško grybų milteliai - Pagal skonį.
  • Džiovintos rukolos milteliai - Pagal skonį.
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį.
  • Anties taukai - Kepimo formai patepti ir kugeliui aptepti.

Gaminimo eiga
 

  • Sutarkuokite bulves ir svogūną naudojant tarkavimo mašiną.
  • Įmuškite kiaušinius į tarkių mišinį ir gerai išmaišykite.
  • Keptuvėje paskrudinkite lašinukus ir svogūnus, užpilkite karštu pienu, tada viską supilkite į tarkį.
  • Pagardinkite džiovintų miško grybų milteliais, džiovintos rukolos milteliais, druska ir pipirais.
  • Kepimo formą ištepkite anties taukais ir supilkite mišinį į formą.
  • Kepkite 160°C temperatūroje 1 valandą, tada aptepkite kugelį anties taukais ir kepkite dar 20 minučių 190°C temperatūroje.
  • Patiekite karštą su grietine ir, jei norite, pabarstykite kanapių druska.

Pabaigai…

Norint intensyvesnio skonio, galima pridėti daugiau džiovintų grybų miltelių arba naudoti rūkytus lašinukus.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 45gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 30gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 350mgNatris: 600mgKalis: 900mgSkaidulos: 10gCukrus: 5gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Bulvių patiekalai, Kugelis, Lietuviška virtuvė, Traški plutelė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating