Kugelis su vištienos padažu

Kugelis su vištienos padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Kugelis, lietuviškas bulvių apkepas, puikiai dera su kreminiu vištienos padažu. Šis patiekalas yra sotus ir labai tinkamas šaltoms dienoms. Padažas su vištienos krūtinėle suteikia papildomą skonį ir tekstūrą, o kartu su kugeliu tai tampa tikru komforto maistu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 2 hours
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 650 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Tinkama kugeliui, apie 22×22 cm)
  • Puodas (Padažui virti)
  • Keptuvė (Vištienos krūtinėlei kepti)
  • Bulvių tarkavimo mašina (Kugeliui gaminti)

Ingredientai
  

Kugelis

  • 1.5 kg kg Bulvės - Nuluptos ir tarkuotos
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 200 ml ml Pienas
  • 100 g g Sviestas - Ištirpintas
  • Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį

Vištienos padažas

  • 400 g g Vištienos krūtinėlė - Supjaustyta juostelėmis
  • 200 g g Pievagrybiai - Supjaustyti
  • 200 ml ml Grietinėlė
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
  • 2 skiltelės vnt Česnakas - Susmulkintas
  • 2 v.š. v.š. Alyvuogių aliejus
  • Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Kugeliui: Nulupkite ir sutarkuokite bulves. Įdėkite kiaušinius, pieną, ištirpintą sviestą, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite. Supilkite mišinį į kepimo formą ir kepkite 180°C orkaitėje apie 60-70 minučių, kol kugelis bus auksinės spalvos.
  • Vištienos padažui: Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite vištienos krūtinėlės juosteles, kol jos bus auksinės spalvos. Išimkite vištieną iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  • Toje pačioje keptuvėje apkepkite smulkintą svogūną ir česnaką, kol jie taps minkšti. Įdėkite pievagrybius ir kepkite, kol jie išleis skystį ir suminkštės. Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais, ir virkite padažą ant silpnos ugnies, kol jis sutirštės.
  • Į padažą sugrąžinkite vištienos juosteles ir dar kelias minutes patroškinkite.
  • Patiekite kugelį su karštu vištienos padažu.

Pabaigai…

Kugelis yra lietuviškas tradicinis patiekalas, kuris gali būti praturtintas įvairiais priedais, kaip vištiena ar grybai. Šį kartą siūlome jį patiekti su kreminiu vištienos padažu.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 650kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 35gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 120mgNatris: 800mgKalis: 1000mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Bulvių patiekalai, Kugelis, Vištienos padažas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating