Kukuliukai su pomidorų ir grietinės padažu
Šie sekmadieniniai pietūs yra tobuli namuose, kai norisi kažko skanaus ir šildančio. Kukuliai iš faršo su ryžiais ir prieskoniais, kepti orkaitėje su pomidorų ir grietinės padažu, patiekiami su bulvių koše ir raugintais kopūstais. Paprastas, bet gardus receptas, kuris primins namų šilumą.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)
- Didelis dubuo (Mišiniui paruošti)
- Kepimo indas (Kepimui orkaitėje)
- Bulvių grūstuvė (Bulvių košei)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
Ingredientai
Kukuliukai
- 500 g Faršas - Jautiena arba kiauliena
- 1 vnt Kiaušinis
- 100 g Virtų ryžių
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytas
- 1 v.š. Majonezas
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Padažas
- 200 ml Grietinė
- 2 v.š. Majonezas
- 100 ml Pomidorų padažas
- 100 ml Vanduo
Patiekalas
- 600 g Bulvės - Bulvių košei
- Pagal skonį Rauginti kopūstai - Patiekti su kukuliais
Gaminimo eiga
- Paruoškite kukulių mišinį: sumaišykite faršą, virtus ryžius, kiaušinį, svogūną, česnaką, majonezą ir prieskonius dideliame dubenyje.
- Šlapiomis rankomis formuokite kukulius ir dėkite į kepimo indą.
- Sumaišykite padažui skirtus ingredientus: grietinę, majonezą, pomidorų padažą ir vandenį.
- Užpilkite paruoštą padažą ant kukulių ir kepkite orkaitėje apie 60 minučių, kol kukuliai taps auksinės spalvos.
- Kepant kukulius, išvirkite bulves ir pagaminkite bulvių košę.
- Patiekite kukulius su bulvių koše ir raugintais kopūstais.
Pabaigai…
Galite pridėti įvairių prieskonių pagal savo skonį, pavyzdžiui, krapų ar petražolių. Taip pat eksperimentuokite su skirtingais padažais, kad rastumėte jums labiausiai patinkantį derinį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 25gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 4gCukrus: 6gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg