
Kvapnūs jautienos kotletukai su sūriu ir pievagrybiais
Vis dar “jaukinuosi” jautieną. Niekaip prie šios mėsos neįprantu, todėl visaip bandau “kvėpinti ir skaninti”. Šis receptas su jautienos faršu, daug tarkuotų morkų, svogūnu, manų kruopomis, ir sūriu su pievagrybiais yra puikus bandymas, kuris tikrai vertas dėmesio. Puikus pasirinkimas su naminiais agurkėliais.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Tinka kepti kotletukams)
- Orkaitė (Reikalinga kepti patiekalui iki galo)
- Dubuo (Ingredientams maišyti)
- Bulvių skustukas (Bulvėms paruošti)
- Kepimo skarda (Kotletukams dėti į orkaitę)
Ingredientai
- 500 g Jautienos faršas
- 2 vnt Tarkuotos morkos
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 šaukštai Manų kruopos
- 2 vnt Kiaušiniai
- Maltos mėsos prieskoniai - Pagal skonį
- Česnako granulės - Pagal skonį
- 4 vnt Bulvės - Supjaustytos skiltelėmis
- Džiovinti krapai - Pagal skonį
- Druska - Pagal skonį
- 4 riekelės Sūris
- 4 vnt Pievagrybiai - Supjaustyti riekelėmis
- Naminiai agurkėliai - Patiekimui
Gaminimo eiga
- Sumaišykite jautienos faršą, tarkuotas morkas, smulkiai pjaustytą svogūną, manų kruopas, kiaušinius, maltos mėsos prieskonius ir česnako granules. Palikite pastovėti.
- Paruoškite bulves: supjaustykite skiltelėmis ir paskaninkite druska bei džiovintais krapais.
- Formuokite kotletukus ir kepkite keptuvėje, kol apskrus. Po to perkelkite į kepimo skardą.
- Prieš baigiant kepti orkaitėje, ant kiekvieno kotletuko uždėkite po riekelę sūrio ir pievagrybį.
- Patiekite su naminiaias agurkėliais.
Pabaigai…
Kotletukus galima kepti ir orkaitėje nuo pradžių, tačiau keptuvėje jie įgaus daugiau skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 150mgNatris: 400mgKalis: 500mgSkaidulos: 3gCukrus: 4gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 20mg