Kvapnūs jautienos kotletukai su sūriu ir pievagrybiais

Kvapnūs jautienos kotletukai su sūriu ir pievagrybiais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Vis dar “jaukinuosi” jautieną. Niekaip prie šios mėsos neįprantu, todėl visaip bandau “kvėpinti ir skaninti”. Šis receptas su jautienos faršu, daug tarkuotų morkų, svogūnu, manų kruopomis, ir sūriu su pievagrybiais yra puikus bandymas, kuris tikrai vertas dėmesio. Puikus pasirinkimas su naminiais agurkėliais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Tinka kepti kotletukams)
  • Orkaitė (Reikalinga kepti patiekalui iki galo)
  • Dubuo (Ingredientams maišyti)
  • Bulvių skustukas (Bulvėms paruošti)
  • Kepimo skarda (Kotletukams dėti į orkaitę)

Ingredientai
  

  • 500 g Jautienos faršas
  • 2 vnt Tarkuotos morkos
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 šaukštai Manų kruopos
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • Maltos mėsos prieskoniai - Pagal skonį
  • Česnako granulės - Pagal skonį
  • 4 vnt Bulvės - Supjaustytos skiltelėmis
  • Džiovinti krapai - Pagal skonį
  • Druska - Pagal skonį
  • 4 riekelės Sūris
  • 4 vnt Pievagrybiai - Supjaustyti riekelėmis
  • Naminiai agurkėliai - Patiekimui

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite jautienos faršą, tarkuotas morkas, smulkiai pjaustytą svogūną, manų kruopas, kiaušinius, maltos mėsos prieskonius ir česnako granules. Palikite pastovėti.
  • Paruoškite bulves: supjaustykite skiltelėmis ir paskaninkite druska bei džiovintais krapais.
  • Formuokite kotletukus ir kepkite keptuvėje, kol apskrus. Po to perkelkite į kepimo skardą.
  • Prieš baigiant kepti orkaitėje, ant kiekvieno kotletuko uždėkite po riekelę sūrio ir pievagrybį.
  • Patiekite su naminiaias agurkėliais.

Pabaigai…

Kotletukus galima kepti ir orkaitėje nuo pradžių, tačiau keptuvėje jie įgaus daugiau skonio.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 150mgNatris: 400mgKalis: 500mgSkaidulos: 3gCukrus: 4gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Jautienos kotletai, Namų virtuvė, pievagrybiai, Sūris
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating