
Lašiša su špinatais ir grietinėle bei vištienos tacos
Šis sekmadienio patiekalas – tikra šventė akims ir skrandžiui. Paruošėme lašišą su špinatais ir pomidorais grietinėlėje, pridėjome šiek tiek citrinos ir prieskonių. Kad nebūtų per mažai, papildėme vakarienę tacos su vištiena ir daržovėmis. Nors ir paprasta, tačiau šie patiekalai puikiai dera, suteikdami švelnų ir sodrų skonį. Tai tikras apsivalgymas, kurį privaloma išbandyti.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Lašišai kepti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta (Skirta daržovėms ir vištienai)
- Kepimo popierius
- Puodas (Grietinėlės padažui)
Ingredientai
Lašiša
- 4 vnt Lašišos file
- 200 g Špinatai - Švieži
- 2 vnt Pomidorai - Supjaustyti gabaliukais
- 200 ml Grietinėlė
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- 1 vnt Citrina - Pusiau supjaustyta griežinėliais
Tacos
- 4 vnt Tortilijos
- 200 g Vištienos krūtinėlė - Kepta su prieskoniais
- 1 vnt Salota - Smulkiai pjaustyta
- 1 vnt Raudonas svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 1 vnt Raudona paprika - Smulkiai pjaustyta
- 100 g Kukurūzai
- Pagal skonį Padažas - Mėgstamas padažas, skirtas tacos
Gaminimo eiga
- Lašišos file pabarstykite druska ir pipirais. Įkaitinkite keptuvę ir apkepkite file iš abiejų pusių, kol ji taps auksinė.
- Keptuvėje, kurioje kepė lašiša, apkepkite špinatus ir pomidorus. Supilkite grietinėlę ir troškinkite kelias minutes.
- Į grietinėlės padažą sugrąžinkite lašišą, pridėkite citrinos griežinėlių ir kelias minutes dar pakaitinkite.
- Paruoškite tacos: ant tortilijos dėkite salotos, vištienos, svogūno, paprikos ir kukurūzų. Apšlakstykite mėgstamu padažu.
Pabaigai…
Lašiša su špinatais ir grietinėle yra itin subtilaus skonio, o tacos puikiai papildys jūsų vakarienę traškumu ir gaivumu. Nepamirškite eksperimentuoti su prieskoniais!
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 40gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 120mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 50mg