Lašiša su žalumynų padažu
Daugiau informacijos rasite ingredientų sąraše ir gaminimo eigos aprašyme.
Ingredientai
- žuvies gabaliukai: 2-4
- aliejus
- žalios citrinos sultys: 1 citrinos
- druska
- šviežiai malti pirai
- natūralus jogurtas: 200 mililitrų
- skystas medus: 2 šaukšteliai
- gražgarsčiai: saujelė
- garstyčių pasta: 1/2 šaukštelio (neprivaloma)
- Garnyrui:
- pomidorai
- virti brokoliai
Gaminimo eiga
- Pirmiausia žuvies gabaliukus nuplauname, popieriniu rankšluosčiu nusausiname.
- Tuomet iš žaliosios citrinos išspaudžiame sultis. Šaukštelį sulčių paliekame padažui, o likusiomis apliejame žuvies gabaliukus bei padedame valandai į šaldytuvą.
- Tada gražgarstes nuplauname, nusausiname, sutriname elektrine trintuve, išmaišome su jogurtu, šaukšteliu citrinų sulčių, garstyčių pasta, medumi bei druska.
- Galiausiai žuvį iškepame įkaitintame aliejuje, pabarstome pipirais, patiekiame su daržovėmis. Žuvį apliejame skaniu pasigamintu padažu. Skanaus!
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra puiki galimybė kūrybiškai išreikšti save.