Lašišos pasta su vermišeliais
Ilgi siauri makaronai “Vermicelli” ypač tinka šiam patiekalui, tačiau juos galima pakeisti spagečiais.
Ingredientai
- 15 g sviesto,
- 250 g šviežios lašišos filė,
- druskos,
- šviežiai maltų baltųjų pipirų,
- 1 taurelė baltojo vyno,
- apie 1/4 litro grietinėlės,
- 3 ryšulėliai krapų,
- 300 g vermišelių.
Gaminimo eiga
- Puode įkaitinkite sviestą. Sudėkite lašišos filė, pabarstykite druska, pipirais ir pakepinkite.
- Užpilkite baltuoju vynu, grietinėle ir patroškinkite 10-12 minučių.
- Krapus nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite kietus kotelius ir smulkiai sukapokite.
- Sutrinkite su lašišos filė. Dar kartą pagardinkite prieskoniais.
- Makaronus virkite dideliame kiekyje sūdyto vandens apie 7 minutes, nukoškite.
- Ant viršaus uždėkite lašišos pastą ir iškart patiekite.
Pabaigai…
Organizuotumas ir iš anksto paruošti ingredientai gali padaryti maisto gaminimą malonesnį.