Lašišos salotos su agurkais ir bulvėmis
Šios lašišos salotos yra gaivios ir sočios, idealiai tinka vasaros pietums. Jos gaminamos su marinuotais svogūnais, virtais kiaušiniais, bulvėmis, lašiša ir šviežiais agurkais. Visa tai pagardinta majonezu ir užbaigta traškiomis žalumynais bei šviežiais pomidorais. Tai puikus patiekalas, jei norite skaniai ir greitai pavakarieniauti.
Reikalingi Įrankiai
- Pjaustymo lentelė (Daržovėms ir lašišai pjaustyti)
- Peilis (Aštrus peilis daržovėms ir lašišai pjaustyti)
- Dubuo (Salotoms sumaišyti)
- Šaukštas (Sumaišyti ingredientams su majonezu)
- Puodas (Bulvėms virti)
Ingredientai
- 3 vnt Virtos bulvės - Atvėsusios ir supjaustytos kubeliais
- 200 g Rūkyta lašiša - Plonais gabaliukais supjaustyta
- 2 vnt Kiaušiniai - Kietai virti, supjaustyti ketvirčiais
- 1 vnt Agurkas - Plonais griežinėliais supjaustytas
- 1 vnt Svogūnas - Marinuotas, plonais žiedais supjaustytas
- 100 g Majonezas - Sumaišyti su ingredientais
- 10 g Petražolės - Smulkintos, salotoms papuošti
- 100 g Vyšniniai pomidorai - Papuošimui, pusiau perpjauti
Gaminimo eiga
- Supjaustykite bulves kubeliais ir sudėkite į didelį dubenį.
- Pridėkite plonai supjaustytą rūkytą lašišą, kietai virtus kiaušinius ir agurkus.
- Pridėkite plonai supjaustytus marinuotus svogūnus ir viską gerai išmaišykite su majonezu.
- Galiausiai, papuoškite smulkintomis petražolėmis ir pusiau perpjautais vyšniniais pomidorais.
Pabaigai…
Šios salotos puikiai tinka ne tik pietums, bet ir vakarienei. Galima eksperimentuoti su papildomais ingredientais, pvz., pridėti šviežių žaliųjų svogūnų arba ridikėlių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 220mgNatris: 300mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg