Lašišų bokštelis
Kaip gaminti šį patiekalą, rasite žemiau.
Ingredientai
- Lašiša: 350 g (200 gr. filė ir 150 gr. įdarui)
- Apelsinai: 1 vnt (sultys)
- Imbieras: 1 arbat. š. (maltas)
- Citrinos: 1 vnt. (šviežiai nutarkuota žievelė ir įdarui sultys)
- Petražolės: 20 g
- Avokadai: 1 vnt. (įdarui)
- Varškė: 100 g (įdarui riebi)
- Pipirai: 1 arbat. š. (pagal skonį)
- Įdarui tepamas sūrelis: 100 g
- Prieskoniniai žalumynai: 1 valg. š. (įdarui)
- Druska: 1 arbat. š. (pagal skonį)
Gaminimo eiga
- Lašišų gabalėlius sudėkite į plokščią indą, apšlakstykite apelsinų sultimis, pagal skonį apibarstykite imbieru ir nutarkuotomis citrinos žievelėmis. Jei reikia, pasūdykite.
- Avokadą nulupkite, susmulkinkite, apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, tada suberkite į plakti skirtą indą.
- Ten pat berkite smulkintas lašišas, varškę, sūrį. Galiausiai supilkite citrinų sultis ir išplakite iki vientisos masės.
- Įdarą pagal skonį pasūdykite, įmaišykite žalumynus.
- Ant nuo marinato nuvarvintų lašišų gabalėlių krėskite po šaukštą įdaro, jį paskirstykite ir lašišų plokšteles susukite kaip bokštelius.
- Tiekite papuošusi petražolių šakele.
Pabaigai…
Nepamirškite kvėpuoti ir likti atsipalaidavus; maisto gaminimas turėtų būti streso neturinti veikla.