Lazanija iš Emilijos-Romanijos

Lazanija iš Emilijos-Romanijos

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Lazanija iš Emilijos-Romanijos – jeigu ieškote recepto kaip pasigaminti lazaniją namie, šis receptas bus kaip tik. Ši lazanija yra nuostabaus skonio.Lazanija iš Emilijos-Romanijos – jeigu ieškote recepto kaip pasigaminti lazaniją namie, šis receptas bus kaip tik. Ši lazanija yra nuostabaus skonio.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 25 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Itališka
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • Padažas:
  • 25 g sviesto,
  • 25 g miltų,
  • 1/2 litro pieno,
  • 150 g sūrio „Mascarpone“,
  • druskos,
  • šviežiai maltų baltųjų pipirų,
  • 2 žiupsneliai muskato žiedų***
  • Įdarui:
  • 100 g kiaulienos dešros,
  • 100 g Parmos kumpio,
  • 1 svogūnas,
  • 1-2 česnako skiltelės,
  • 3 šaukštai alyvų aliejaus,
  • 400 g avienos faršo,
  • 1,5 šaukšto pomidorų tyrės,
  • 1/2 litro vištienos arba daržovių sultinio,
  • 1/4 litro sauso raudonojo vyno,
  • 1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių,
  • 1 ryšulėlis petražolių,
  • 10 lazanijos lakštų (pusfabrikačių),
  • sviesto (formai ištepti),
  • 30 g tarkuoto jauno parmezano.

Gaminimo eiga
 

  • Sviestą pakaitinkite, suberkite miltus, dar truputį pakaitinkite, tačiau neleiskite miltams patamsėti. Pamažu supilkite pieną ir 5 minutes pavirinkite.
  • Įmaišykite sūrį “Mascarpone”, įberkite druskos, pipirų, muskato žiedų.
  • Dešrą ir Parmos kumpį supjaustykite plonais griežinėliais arba kubeliais ir atidėkite į šalį.
  • Svogūną ir česnaką nulupkite ir susmulkinkite.
  • Plačioje keptuvėje įkaitinkite alyvų aliejų. Iš visų pusių pakepinkite avienos faršą.
  • Sudėkite svogūnus ir toliau kepkite. Sudėkite pomidorų tyrę ir česnaką, supilkite sultinį ir pusę raudonojo vyno. Pabarstykite druska, pipirais ir raudonėliais.
  • Kai skystis nugaruos, supilkite likusį raudonąjį vyną. Troškinkite ant vidutinės ugnies apie – 25-30 minučių. Kai skystis beveik visai išgaruos, nukelkite nuo ugnies.
  • Petražoles nuplaukite, nusausinkite, lapelius nuskabykite ir sukapokite. Avieną sumaišykite su dešra, kumpiu ir petražolėmis. Iki 175-180 laipsnių C įkaitinkite orkaitę.
  • Stačiakampę ugniai atsparią formą ištepkite sviestu. Iš pradžių į formą įpilkite truputį padažo.
  • Sluoksniuokite lazanijos lakštus, avieną ir baltą padažą. Paskutinis sluoksnis – padažas ant lazanijos lakšto. Pabarstykite tarkuotu parmezanu ir minučių kepkite karštoje orkaitėje. Prie šio patiekalo labai tinka žalios arba mišrios salotos.
  • Jei norite lazanijos lakštus pasigaminti patys, skaitykite lazanijos gaminimo receptą.

Pabaigai…

Maisto gaminimas yra įgūdis, kuris tobulėja su praktika – nuolat eksperimentuokite ir mokykitės.
Recepto raktažodžiai Lazanija, Makaronai, Miltiniai patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating