Lazanija iš Emilijos-Romanijos
Lazanija iš Emilijos-Romanijos – jeigu ieškote recepto kaip pasigaminti lazaniją namie, šis receptas bus kaip tik. Ši lazanija yra nuostabaus skonio.Lazanija iš Emilijos-Romanijos – jeigu ieškote recepto kaip pasigaminti lazaniją namie, šis receptas bus kaip tik. Ši lazanija yra nuostabaus skonio.
Ingredientai
- Padažas:
- 25 g sviesto,
- 25 g miltų,
- 1/2 litro pieno,
- 150 g sūrio „Mascarpone“,
- druskos,
- šviežiai maltų baltųjų pipirų,
- 2 žiupsneliai muskato žiedų***
- Įdarui:
- 100 g kiaulienos dešros,
- 100 g Parmos kumpio,
- 1 svogūnas,
- 1-2 česnako skiltelės,
- 3 šaukštai alyvų aliejaus,
- 400 g avienos faršo,
- 1,5 šaukšto pomidorų tyrės,
- 1/2 litro vištienos arba daržovių sultinio,
- 1/4 litro sauso raudonojo vyno,
- 1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių,
- 1 ryšulėlis petražolių,
- 10 lazanijos lakštų (pusfabrikačių),
- sviesto (formai ištepti),
- 30 g tarkuoto jauno parmezano.
Gaminimo eiga
- Sviestą pakaitinkite, suberkite miltus, dar truputį pakaitinkite, tačiau neleiskite miltams patamsėti. Pamažu supilkite pieną ir 5 minutes pavirinkite.
- Įmaišykite sūrį “Mascarpone”, įberkite druskos, pipirų, muskato žiedų.
- Dešrą ir Parmos kumpį supjaustykite plonais griežinėliais arba kubeliais ir atidėkite į šalį.
- Svogūną ir česnaką nulupkite ir susmulkinkite.
- Plačioje keptuvėje įkaitinkite alyvų aliejų. Iš visų pusių pakepinkite avienos faršą.
- Sudėkite svogūnus ir toliau kepkite. Sudėkite pomidorų tyrę ir česnaką, supilkite sultinį ir pusę raudonojo vyno. Pabarstykite druska, pipirais ir raudonėliais.
- Kai skystis nugaruos, supilkite likusį raudonąjį vyną. Troškinkite ant vidutinės ugnies apie – 25-30 minučių. Kai skystis beveik visai išgaruos, nukelkite nuo ugnies.
- Petražoles nuplaukite, nusausinkite, lapelius nuskabykite ir sukapokite. Avieną sumaišykite su dešra, kumpiu ir petražolėmis. Iki 175-180 laipsnių C įkaitinkite orkaitę.
- Stačiakampę ugniai atsparią formą ištepkite sviestu. Iš pradžių į formą įpilkite truputį padažo.
- Sluoksniuokite lazanijos lakštus, avieną ir baltą padažą. Paskutinis sluoksnis – padažas ant lazanijos lakšto. Pabarstykite tarkuotu parmezanu ir minučių kepkite karštoje orkaitėje. Prie šio patiekalo labai tinka žalios arba mišrios salotos.
- Jei norite lazanijos lakštus pasigaminti patys, skaitykite lazanijos gaminimo receptą.
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra įgūdis, kuris tobulėja su praktika – nuolat eksperimentuokite ir mokykitės.