Lėtai kepta avies blauzda su salotų lapais
Visos detalės ir instrukcijos yra žemiau.
Ingredientai
- 1 ėriuko blauzda
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 4 česnako skiltelės, perpjautos per pusę
- Salotų lapai patiekimui
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C temperatūros.
- Pagardinkite ėriuko blauzdą druska ir pipirais.
- Orkaitėje įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies.
- Apkepkite ėriuko blauzdą iš visų pusių, kol paruduos.
- Į keptuvę sudėkite perpus perpjautas česnako skilteles.
- Uždenkite keptuvę dangčiu arba folija ir perkelkite ją į įkaitintą orkaitę.
- Kepkite lėtai 3-4 valandas arba kol ėriena suminkštės ir nukris nuo kaulo.
- Patiekite lėtai keptą ėriuko blauzdą ant šviežių salotų lapų.
- Apšlakstykite ėriuką ir salotas keptuvės sultimis.
- Mėgaukitės aromatinga ir minkšta lėtai kepta ėriuko šlaunele su gyvybingų salotų lapais.
Pabaigai…
Leiskite patiekalui pailsėti kelias minutes prieš patiekiant, kad pagerėtų skonis.