Lėtai kepta avies blauzda su salotų lapais

Lėtai kepta avies blauzda su salotų lapais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Visos detalės ir instrukcijos yra žemiau.
Dar niekas neįvertino
Iš viso 4 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • 1 ėriuko blauzda
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 4 česnako skiltelės, perpjautos per pusę
  • Salotų lapai patiekimui

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C temperatūros.
  • Pagardinkite ėriuko blauzdą druska ir pipirais.
  • Orkaitėje įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies.
  • Apkepkite ėriuko blauzdą iš visų pusių, kol paruduos.
  • Į keptuvę sudėkite perpus perpjautas česnako skilteles.
  • Uždenkite keptuvę dangčiu arba folija ir perkelkite ją į įkaitintą orkaitę.
  • Kepkite lėtai 3-4 valandas arba kol ėriena suminkštės ir nukris nuo kaulo.
  • Patiekite lėtai keptą ėriuko blauzdą ant šviežių salotų lapų.
  • Apšlakstykite ėriuką ir salotas keptuvės sultimis.
  • Mėgaukitės aromatinga ir minkšta lėtai kepta ėriuko šlaunele su gyvybingų salotų lapais.

Pabaigai…

Leiskite patiekalui pailsėti kelias minutes prieš patiekiant, kad pagerėtų skonis.
Recepto raktažodžiai Ėriena orkaitėje, Kepti orkaitėje, Kiauliena orkaitėje, Kiaulienos patiekalai, Lėtai kepta mėsa, Lėtas kepimas, Mėsa orkaitėje, Mėsos patiekalai, Patiekalai iš kiaulienos, Patiekalai orkaitėje
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating