Lėtai kepta kiaulienos šoninė

Lėtai kepta kiaulienos šoninė

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Visą dieną surėmę pečius sukamės virtuvėje. Kalėdinis laikotarpis prasideda! Po truputį namuose sužibės daug šviesų. Visą dieną jaukiai spragsės židinys. Šiandien mes gaminome daug ką: smultringer, kurie vakar draugės šeimoje sulaukė didžiuuulio pasisekimo, slėgtainį, kurį tikiuosi parodyti rytoj. O pietums – vienas kalėdinių patiekalų, kurį dažniausiai renkamės Kalėdų išvakarėms. Taip taip… lietuviškų Kūčių vakarą, kuris Norvegijoje vadinamas Julaften (Kalėdų išvakarės), mes valgome… šoninę. Norvegija yra krikščioniška šalis, mėsa valgoma visada. O aš niekada nedraugavau su katalikų tikėjimu, atleiskite man. Ilgai kepta šoninė traškia odele – tradicinis norvegų Kalėdų patiekalas. Vienas iš daugelio. Receptų yra daug, ji kepama kartais net ir 12 valandų. Paprastai mes kepame apie 6 – 7 val. O šiandien pirmąjį kartą išbandėme karšto oro gruzdintuvėje ir sutrumpinome laiką iki maždaug 3, 5 – 4 valandų. Rezultatas – kosTmosas! Kalėdinis padažas. Susidariusį skystį kepant šoninę supylė į prikaistuvį. Gardino pipirais, garstyčiomis ir bruknių pagardu. Sutirštino spec.tirštikliu. Jo neturint, pirma tirpinamas sviestas, jam pradedant rusti, dedama miltų ir nuolat maišoma. Iki švelnaus rudumo skrudinama. Tuomet pilama sultinio, susidariusio nuo mėsos kepimo. Na, ir visi kiti prieskoniai. Taip gaminamas tikrasis rudasis padažas. Patiekėme su mandel bulvytėmis. Esu valgius visokių ribbe (šoninės), bet šį kartą viskas buvo tooobula! Pasisekė absoliučiai viskas!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour 50 minutes
Gamyba 1 hour 10 minutes
Iš viso 3 hours
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • Kiaulienos šoninė

Gaminimo eiga
 

  • Gamina Inge – mano nuostabusis vyras, o aš nesiskųsdama dirbu pagalbine. Ilgai kepta šoninė traškia odele su raudonaisiais kopūstais
  • Šoninės odą gana giliai įpjovė kvadratais.
  • Mėsą apvirė 30 min. su druska.
  • Tuomet pasūdė, užmalė pipirų ir paliko valandai marinuotis. Sudėjo į karšto oro gruzdintuvę oda į viršų.
  • Įpylė stiklinę vandens. 1.5 val. kepė 110⁰C. Tuomet 1 val. 150⁰C.
  • Tada padidino temperatūrą iki 200⁰C ir kepė dar apie 50 min.
  • Odelė sproginėjo, tapo traški.
  • Raudonoj kopūsto garnyras. Jis labai populiarus visoje Skandinavijoje, ypač kalėdiniu laikotarpiu.
  • Supjaustytą kopūstą ir keleto obuolių ketvirčius (nuluptus ir išvalytus nuo sėklų) sudėjo į puodą.
  • Įpylė truputį vandens. Tiek, kad troškintųsi, nereikia, kad apsemtų. Troškino ant vidutinės kaitros.
  • Pylė aviečių acto, cukraus, druskos, pipirų ir truputį granatų sirupo. Būtina ragauti. Troškino apie valandą.

Pabaigai…

Visada ragaukite patiekalą prieš patiekiant, kad įsitikintumėte, jog skoniai yra subalansuoti.
Recepto raktažodžiai Ėriena orkaitėje, Kepti orkaitėje, Kiauliena orkaitėje, Kiaulienos patiekalai, Lėtai kepta mėsa, Lėtas kepimas, Mėsa orkaitėje, Mėsos patiekalai, Oro gruzdintuvės receptai, Patiekalai iš kiaulienos, Patiekalai orkaitėje
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating