Lėtpuodyje gamintas vištienos kari su ryžiais ir duonele
Šiandien gaminau vištienos kari su ryžiais ir duonele, naudodama lėtpuodį – tai itin patogus būdas ruošti maistą, kai diena būna užimta. Ryte paruošiau ingredientus, o vakare vakarienė jau laukė paruošta. Šis receptas taip pat naudoja ASDA be gliuteno Tikka Masala padažą, kuris suteikia ypatingą skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Lėtpuodis (Skirta visam patiekalui gaminti)
- Viryklė (Ryžiams virti)
- Keptuvė (Vištienos apkepinimui)
- Peilis (Ingredientų smulkinimui)
- Pjaustymo lentelė (Vištienai ir daržovėms pjaustyti)
Ingredientai
- 500 g Vištienos krūtinėlė - Supjaustyta mažais gabaliukais
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 1 vnt Bulvė - Labai smulkiai supjaustyta
- 500 ml ASDA Tikka Masala padažas - Be gliuteno
- 1.5 stiklinės Ryžiai - Naudoti 3 stiklines vandens
- 1 vnt Sultinio kubelis - Paskaninti ryžiams
Gaminimo eiga
- Smulkiai supjaustytą bulvę sudėti į lėtpuodžio dugną.
- Ant bulvės uždėti smulkiai pjaustytą svogūną.
- Apkepti vištienos gabaliukus keptuvėje, kol jie lengvai paruduos, tada dėti į lėtpuodį ant svogūnų.
- Užpilti ASDA Tikka Masala padažą ant vištienos ir daržovių, uždengti ir lėtai troškinti 8 valandas.
- Praėjus troškinimo laikui, paruošti ryžius: gerai nuplauti 1.5 stiklinės ryžių, užpilti 3 stiklinėmis vandens ir pridėti sultinio kubelį. Užvirus, sumažinti kaitrą ir virti 20 minučių.
- Patiekti vištienos kari su virtais ryžiais ir duonele.
Pabaigai…
Lėtpuodis yra puikus įrankis taupyti laiką užimtose dienose. Šis patiekalas gali būti patiekiamas su naan duonele ar kitais mėgstamais priedais. Jei ASDA padažas nėra prieinamas, galite naudoti kitą mėgstamą kari padažą arba pasigaminti namuose.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 85gBaltymai: 45gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 80mgNatris: 900mgKalis: 600mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 12mg