Lietiniai blynai su kiauliena ir grybais

Lietiniai blynai su kiauliena ir grybais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas buvo sukurtas iš paprastų ingredientų, kurie buvo rasti šaldytuve. Kiauliena buvo išvirta, sumalta ir sumaišyta su kepintais svogūnais ir pievagrybiais, o po to sumaišyta su tarkuotu fermentiniu sūriu ir sultiniu, kuriame virė mėsa. Tai skanus ir greitai pagaminamas patiekalas, tinkantis kasdieniam valgymui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Skirta blynams kepti)
  • Puodas (Kiaulienos virimui)
  • Mėsmalė (Mėsos malimui)
  • Šaukštas (Padažo maišymui)

Ingredientai
  

Kiauliena

  • 500 g Kiaulienos mėsa - Išvirta
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas ir kepintas
  • 200 g Pievagrybiai - Smulkinti ir kepti
  • 100 ml Sultinys - Iš mėsos virimo
  • 100 g Fermentinis sūris - Tarkuotas

Lietiniai blynai

  • 200 g Miltai
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 250 ml Pienas
  • 50 ml Vanduo - Praskiestas su pienu
  • 50 g Lydytas sviestas - Ištirpintas
  • 1 a.š. Druska
  • 1 a.š. Cukrus

Gaminimo eiga
 

  • Kiaulienos mėsa išvirti iki minkštumo, tada sumalti mėsmale.
  • Kepinti svogūnus iki auksinės spalvos ir pridėti pievagrybius. Kepti, kol grybai suminkštės.
  • Visus ingredientus sumaišyti su sultiniu ir tarkuotu sūriu. Įdaras paruoštas.
  • Blynų tešlai sumaišyti miltus, kiaušinius, pieną, vandenį, lydytą sviestą, druską ir cukrų. Kepti lietinius keptuvėje.
  • Lietinius užpildyti paruoštu įdaru ir suvynioti. Patiekti su česnakiniu padažu ir šviežiai raugtais agurkais.

Pabaigai…

Galite naudoti įvairius sūrius pagal savo skonį, taip pat pridėti papildomų prieskonių įdarui.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Greiti receptai, Kiauliena, Lietiniai blynai, pievagrybiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating