Lietiniai blynai su kiauliena ir grybais
Šis receptas buvo sukurtas iš paprastų ingredientų, kurie buvo rasti šaldytuve. Kiauliena buvo išvirta, sumalta ir sumaišyta su kepintais svogūnais ir pievagrybiais, o po to sumaišyta su tarkuotu fermentiniu sūriu ir sultiniu, kuriame virė mėsa. Tai skanus ir greitai pagaminamas patiekalas, tinkantis kasdieniam valgymui.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Skirta blynams kepti)
- Puodas (Kiaulienos virimui)
- Mėsmalė (Mėsos malimui)
- Šaukštas (Padažo maišymui)
Ingredientai
Kiauliena
- 500 g Kiaulienos mėsa - Išvirta
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas ir kepintas
- 200 g Pievagrybiai - Smulkinti ir kepti
- 100 ml Sultinys - Iš mėsos virimo
- 100 g Fermentinis sūris - Tarkuotas
Lietiniai blynai
- 200 g Miltai
- 2 vnt Kiaušiniai
- 250 ml Pienas
- 50 ml Vanduo - Praskiestas su pienu
- 50 g Lydytas sviestas - Ištirpintas
- 1 a.š. Druska
- 1 a.š. Cukrus
Gaminimo eiga
- Kiaulienos mėsa išvirti iki minkštumo, tada sumalti mėsmale.
- Kepinti svogūnus iki auksinės spalvos ir pridėti pievagrybius. Kepti, kol grybai suminkštės.
- Visus ingredientus sumaišyti su sultiniu ir tarkuotu sūriu. Įdaras paruoštas.
- Blynų tešlai sumaišyti miltus, kiaušinius, pieną, vandenį, lydytą sviestą, druską ir cukrų. Kepti lietinius keptuvėje.
- Lietinius užpildyti paruoštu įdaru ir suvynioti. Patiekti su česnakiniu padažu ir šviežiai raugtais agurkais.
Pabaigai…
Galite naudoti įvairius sūrius pagal savo skonį, taip pat pridėti papildomų prieskonių įdarui.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 5mg