Lietiniai blynai su sūriu ir adžika
Blynai, blyneliai… Ir kokių jų tik nebūna! Saldūs, su džemu ar uogienėmis, stori ir purūs, mieliniai ir plonučiai. Bet norintiems greito rezultato, puikaus ir išskirtinio skonio, siūlome pasigaminti šiuos, gardžius lietinius blynus su sūriu ir adžika. Išsilydęs sūris tirpsta burnoje, o adžikos aštrumas prideda išraiškingo skonio 🙂
Ingredientai
- 1 kiaušinis
- 1 stiklinė pieno
- 200 g miltų (Gali reikėti ir mažiau, ir daugiau, tiek, kad tešla nebūtų klampi, o pakankamai skysta, vientisa)
- Tarkuotas sūris
- Aliejus kepimui
- Prieskoniai: druska, pipirai
- Adžika (nėra būtina, skonio reikalas)
Gaminimo eiga
- Į dubenį įmušti kiaušinį, jį suplakti, supilti pieną, suberti miltus su šiek tiek druskos, cukraus ir viską gerai išmaišyti iki vientisos lietinių blynų masės.
- Jei masė per tiršta, įpilti šiek tiek vandens, jei per skysta, tuomet įberti šiek tiek miltų.
- Įkaitinti keptuvėje aliejų, pilti samtelį tešlos, gražiai apkepti iš vienos pusės, apversti, tuomet ant blyno suberti tarkuotą sūrį, pagardintą prieskoniais.
- Kai sūris pradės lydytis blyną perlenkti per pusę medine lentele, šiek tiek paspausti, kad geriau sukibtų, ir pabaigti kepti, kad sūris viduje gerai išsilydytų, o blynas būtų gražiai iškepęs.
- Ant iškepusio blyno viršaus labai skanu užsidėti šiek tiek adžikos – skonis visiškai kitoks!
Pabaigai…
Visada ragaukite patiekalą prieš patiekiant, kad įsitikintumėte, jog skoniai yra subalansuoti.