
Lietiniai su braškėmis
Daugiau informacijos ir instrukcijų rasite apačioje.
Ingredientai
- pieno: 200 mililitrų
- kiaušinių: 3
- sviesto: 50 gramų
- miltų: 120 gramų
- braškių: 300 gramų
- vanilinio cukraus: 1 žiupsnelio
- varškės: 250 gramų
- jogurto: 160 mililitrų
- miltelinio cukraus: 1 valgomojo šaukšto
- druskos: 1 žiupsnelio
Gaminimo eiga
- Pirmiausia sviestą ištirpiname, atvėsiname, sumaišome su pienu, kiaušiniais, miltais bei druska. Uždengiame bei paliekame pastovėti maždaug minučių.
- Tuomet varškę sumaišome su braškiniu jogurtu, įdedame supjaustytų braškių, įberiame miltelinio bei vanilinio cukraus. Viską sumaišome.
- Tada iškepame lietinius blynus. Ant blyno dedame varškės su braškėmis, suvyniojame bei dar kartą apkepame.
- Galiausiai lietinius tiekiame su trintomis braškėmis, apibarstytus milteliniu cukrumi. Braškes galime pakeisti ir bananais. Tikras skanumėlis!
Pabaigai…
Visada ragaukite patiekalą prieš patiekiant, kad įsitikintumėte, jog skoniai yra subalansuoti.