
Lietiniai su kumpeliu, sūreliu ir šviežiu agurku
Šiuos lietinius pasiruošiau Užgavėnių proga! Jie puikiai tinka šiai šventei ir yra užpildyti skaniais ingredientais: sūreliu, kumpeliu ir šviežiu agurku, paskaninta česnaku. Likusieji lietiniai buvo patiekti su namine aviečių uogiene. Šis receptas puikiai derinamas su sūriu ir mėsos užkandžiais, tačiau gali būti ir desertinis variantas su uogiene.
Reikalingi Įrankiai
- Peilis (Agurkams ir kumpeliui pjaustyti)
- Mentelė (Sūreliui tepti)
- Medinė lentelė (Pjaustymui ir surinkimui)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 6-8 vnt Lietiniai blynai - Švieži arba šaldyti, pašildyti
- 100 g Kumpelis - Plonai supjaustytas
- 100 g Tepamas sūrelis - Pasirinktinai
- 1 vnt Šviežias agurkas - Supjaustytas juostelėmis
- Česnakas - Pagal skonį, smulkintas
Gaminimo eiga
- Paskleiskite tepamą sūrelį ant lietinių blyno.
- Ant viršaus uždėkite plonai pjaustytą kumpelį ir agurko juostelę.
- Apibarstykite smulkintu česnaku ir susukite į suktinuką.
- Patiekite šiltus arba šaltus, gali būti papildomai patiekiami su aviečių uogiene.
Pabaigai…
Galima naudoti ir kitus daržovių užpildus, pvz., morkas ar paprikas, siekiant išplėsti skonių paletę.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 15gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 40mgNatris: 500mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg