
Lietiniai su vištienos įdaru
Labuka! Pirmas mano receptas šioje grupėje, tikiuosi ne paskutinis 😋🤞 Lietiniai su vištienos įdaru. Pirmiausia išsikepame lietinius, o tada ruošiame įdarą iš keptos vištienos likučių. Šis receptas yra puikus būdas panaudoti likučius ir sukurti nuostabų patiekalą.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Lietiniams ir įdarui kepti)
- Plakimo šluotelė (Tešlai maišyti)
- Mentelė (Lietiniams vartyti)
- Pjaustymo lentelė (Daržovėms pjaustyti)
- Peilis (Daržovėms ir vištienai pjaustyti)
Ingredientai
Lietiniai
- 2 vnt Kiaušiniai
- 1 stiklinė Pienas
- 3-4 šaukštai Augalinis aliejus
- 1.5 stiklinė Miltai
- Žiupsnelis Druska
Įdaras
- 200 g Kepta vištiena - Susmulkinta
- 1 vnt Morka - Tarkuota
- 1/3 vnt Brokolis - Susmulkintas
- 2 šaukštai Pomidorų padažas
- 1 šaukštas Majonezas
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Gaminimo eiga
- Kiaušinius išplakti įbėrus druskos, tada pilame pieną ir aliejų. Viską šiek tiek paplakame. Tada beriame miltus ir maišome tešlą šluotele, kad neliktų gumuliukų.
- Tešla turėtų būti šiek tiek skystesnė nei įprastiems blynams, todėl pagal poreikį papildome vandeniu arba miltais ir kepame keptuvėje ant vidutinės kaitros.
- Keptuvėje pakepiname tarkuotą morką, suberiame susmulkintą keptą vištieną ir brokolį. Pagardiname druska ir pipirais.
- Baigiant suminkštėti brokoliui, įdedame pomidorų padažą ir majonezą. Viską gerai išmaišome.
- Dedame įdarą į lietinį, sukame ir apkepiname keptuvėje iš abiejų pusių.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais daržovių ir padažų deriniais, kad gautumėte įvairių skonių įdarus.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 30mg