Lietiniai su vištienos įdaru

Lietiniai su vištienos įdaru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Labuka! Pirmas mano receptas šioje grupėje, tikiuosi ne paskutinis 😋🤞 Lietiniai su vištienos įdaru. Pirmiausia išsikepame lietinius, o tada ruošiame įdarą iš keptos vištienos likučių. Šis receptas yra puikus būdas panaudoti likučius ir sukurti nuostabų patiekalą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Lietiniams ir įdarui kepti)
  • Plakimo šluotelė (Tešlai maišyti)
  • Mentelė (Lietiniams vartyti)
  • Pjaustymo lentelė (Daržovėms pjaustyti)
  • Peilis (Daržovėms ir vištienai pjaustyti)

Ingredientai
  

Lietiniai

  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 1 stiklinė Pienas
  • 3-4 šaukštai Augalinis aliejus
  • 1.5 stiklinė Miltai
  • Žiupsnelis Druska

Įdaras

  • 200 g Kepta vištiena - Susmulkinta
  • 1 vnt Morka - Tarkuota
  • 1/3 vnt Brokolis - Susmulkintas
  • 2 šaukštai Pomidorų padažas
  • 1 šaukštas Majonezas
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Kiaušinius išplakti įbėrus druskos, tada pilame pieną ir aliejų. Viską šiek tiek paplakame. Tada beriame miltus ir maišome tešlą šluotele, kad neliktų gumuliukų.
  • Tešla turėtų būti šiek tiek skystesnė nei įprastiems blynams, todėl pagal poreikį papildome vandeniu arba miltais ir kepame keptuvėje ant vidutinės kaitros.
  • Keptuvėje pakepiname tarkuotą morką, suberiame susmulkintą keptą vištieną ir brokolį. Pagardiname druska ir pipirais.
  • Baigiant suminkštėti brokoliui, įdedame pomidorų padažą ir majonezą. Viską gerai išmaišome.
  • Dedame įdarą į lietinį, sukame ir apkepiname keptuvėje iš abiejų pusių.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais daržovių ir padažų deriniais, kad gautumėte įvairių skonių įdarus.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Lietiniai, Likusių maisto produktų naudojimas, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating