Lietiniai su vištienos įdaru
nuostabus receptas su vištiena ir šampinjonais paprastumas. Greitai ir lengvai paruošiami lietiniai pasižymi traškia išore ir pikantišku vištienos ir pievagrybių įdaru. Puikiai tinka nesudėtingam patiekalui, kuris suteikia jaukumo ir skonio. Mėgaukitės nuostabiu tekstūrų ir skonių deriniu kiekviename kąsnyje!
Ingredientai
- miltų: 1 stiklinės
- pieno: 1 stiklinės
- kiaušinių: 2
- aliejaus: 2 v.š.
- Įdarui:
- aliejaus: 2-3 v.š.
- vištienos: 400 gramų (kepta arba virta)
- pievagrybių: 100 gramų
- fermentinio sūrio: 100 gramų (tarkuoto)
- sviesto: 1 v.š.
- vandens: 1 stiklinės
- druskos: 1 a.š
- aštrių prieskonių mišinio: pagal skonį
Gaminimo eiga
- Pirmiausia lietiniams skirtus produktus, išskyrus aliejų, išplakame bei minučių paliekame išbrinkti. Įmaišome aliejų bei sausoje keptuvėje iškepame ganėtinai plonus lietinius.
- Tuomet nuvalytus bei supjaustytus pievagrybius trumpai pakepiname keptuvėje įkaitintame svieste. Sudedame nedideliais gabaliukais pjaustytą vištieną ir suberiame sūrį.
- Galiausiai mase įdarome lietinius, sudedame juos į karščiui atsparų indą, įpilame šiek tiek pieno, vandens arba kokio mėgstamo padažo ir apie minučių kepame orkaitėje arba keptuvėje gerai įkaitintame aliejuje. Skanaus!
Pabaigai…
Skonių balansas yra svarbus; apsvarstykite saldumą, sūrų, rūgštų ir kartų elementus.