Lietinių tortas su lašišomis

Lietinių tortas su lašišomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Lietinių tortas su lašišomis tai ypatingai skanus tortas, pagamintas iš lietinių. Lašiša čia ypač tinka, šį receptą tiesiog privaloma išbandyti.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 25 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • Įdarui:
  • varškė: 500 g
  • grietinėlė: 5 šaukštai
  • rūkyta lašiša: 300 g
  • citrinos sultys: 1 šaukštelis
  • Svogūnų laiškai
  • krapai
  • malti pipirai
  • druska

Gaminimo eiga
 

  • Varškę kelis kartus permalkite, sumaišykite su plakta grietinėle, pusę smulkintų žalumynų, gardinkite druska.
  • Sluoksniuokite tortą tokia tvarka: lietinis, varškės masė, smulkinta lašiša – barstykite ją pipirais ir šlakstykite citrinų sultimis, viršutinis sluoksnis turi būti lietinis.
  • Tortuko šonus iš viršaus plačiu peiliu aptepkite varškės mase.
  • Valandą palaikykite šaldytuve, tiekite pabarstę likusiais žalumynais.

Pabaigai…

Leiskite patiekalui pailsėti kelias minutes prieš patiekiant, kad pagerėtų skonis.
Recepto raktažodžiai Blynai, Lašiša, Miltiniai patiekalai, Patiekalai su lašiša
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating