Lietinių tortas su lašišomis
Lietinių tortas su lašišomis tai ypatingai skanus tortas, pagamintas iš lietinių. Lašiša čia ypač tinka, šį receptą tiesiog privaloma išbandyti.
Ingredientai
- Įdarui:
- varškė: 500 g
- grietinėlė: 5 šaukštai
- rūkyta lašiša: 300 g
- citrinos sultys: 1 šaukštelis
- Svogūnų laiškai
- krapai
- malti pipirai
- druska
Gaminimo eiga
- Varškę kelis kartus permalkite, sumaišykite su plakta grietinėle, pusę smulkintų žalumynų, gardinkite druska.
- Sluoksniuokite tortą tokia tvarka: lietinis, varškės masė, smulkinta lašiša – barstykite ją pipirais ir šlakstykite citrinų sultimis, viršutinis sluoksnis turi būti lietinis.
- Tortuko šonus iš viršaus plačiu peiliu aptepkite varškės mase.
- Valandą palaikykite šaldytuve, tiekite pabarstę likusiais žalumynais.
Pabaigai…
Leiskite patiekalui pailsėti kelias minutes prieš patiekiant, kad pagerėtų skonis.