Lietinių tortas

Lietinių tortas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Viskas, ko reikia, pateikta žemiau. Gero gaminimo!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • sviestas: 50 gramų
  • kvietiniai miltai: 200 gramų
  • druska: 1/2 šaukštelio
  • kiaušiniai: 3
  • pienas: 600 mililitrų
  • riebalai: truputis kepimui
  • Įdarui ir papuošimui:
  • uogienės: 300 mililitrų (avičių, bruknių arba kitos mėgiamos)
  • plakta grietinėlė: 400 mililitrų (arba 400 gramų varškės kremo)
  • mėgstamos uogos: 200 gramų (šviežios arba šaldytos)
  • pabarstukai: neprivaloma

Gaminimo eiga
 

  • Pradžioje kepkime lietinius: sviestą ištirpinkime bei palikime, kad šis atvėstų. Į dubenį įmuškime kiaušinius, įpilkime ml pieno bei lengvai paplakime šakute, kad susimaišytų.
  • Tuomet į gautą plakinį suberkime miltus ir druską. Išmaišykime iki vientisos masės. Supilkime likusį pieną bei tirpintą sviestą, išmaišykime.
  • Palikime tešlą pastovėti maždaug – minučių. Tada įkaitinkime keptuvę su nedaug riebalų, iškepkime plonus lietinius bei juos atvėsinkime.
  • Dabar lietinius paversime tortu: dėkime blyną ant lėkštės bei užtepkime uogiene. Uždėkime antrą blyną bei užtepkime grietinėle arba varškės kremu. Tokia tvarka sluoksniuokime iki pat viršaus.
  • Galiausiai pačioje viršūnėje esantį blyną puoškime grietinėlės arba varškės sluoksniu, pabarstykime uogomis ir, jei norime, pabarstukais. O dabar jau duokime šeimai valgyti.

Pabaigai…

Nebijokite modifikuoti receptų pagal savo asmeninį skonį.
Recepto raktažodžiai Blynai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating