Lietinių tortas
Viskas, ko reikia, pateikta žemiau. Gero gaminimo!
Ingredientai
- sviestas: 50 gramų
- kvietiniai miltai: 200 gramų
- druska: 1/2 šaukštelio
- kiaušiniai: 3
- pienas: 600 mililitrų
- riebalai: truputis kepimui
- Įdarui ir papuošimui:
- uogienės: 300 mililitrų (avičių, bruknių arba kitos mėgiamos)
- plakta grietinėlė: 400 mililitrų (arba 400 gramų varškės kremo)
- mėgstamos uogos: 200 gramų (šviežios arba šaldytos)
- pabarstukai: neprivaloma
Gaminimo eiga
- Pradžioje kepkime lietinius: sviestą ištirpinkime bei palikime, kad šis atvėstų. Į dubenį įmuškime kiaušinius, įpilkime ml pieno bei lengvai paplakime šakute, kad susimaišytų.
- Tuomet į gautą plakinį suberkime miltus ir druską. Išmaišykime iki vientisos masės. Supilkime likusį pieną bei tirpintą sviestą, išmaišykime.
- Palikime tešlą pastovėti maždaug – minučių. Tada įkaitinkime keptuvę su nedaug riebalų, iškepkime plonus lietinius bei juos atvėsinkime.
- Dabar lietinius paversime tortu: dėkime blyną ant lėkštės bei užtepkime uogiene. Uždėkime antrą blyną bei užtepkime grietinėle arba varškės kremu. Tokia tvarka sluoksniuokime iki pat viršaus.
- Galiausiai pačioje viršūnėje esantį blyną puoškime grietinėlės arba varškės sluoksniu, pabarstykime uogomis ir, jei norime, pabarstukais. O dabar jau duokime šeimai valgyti.
Pabaigai…
Nebijokite modifikuoti receptų pagal savo asmeninį skonį.