
Lietinukai su grybų įdaru ir sūriu
Šiuos skanius lietinukus su grybų ir sūrio įdaru paruošė mano vyras, o aš tik juos apkepiau gruzdintuvėje, prieš tai patepusi sviestu. Mėgstame, kai patiekalai yra aštresni, todėl ant lietinukų patepiau grietinės su čili prieskoniu. Puikus būdas šaltą rudenį prisiminti šiltas ir saulėtas dienas.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Tinka grybams, svogūnams ir morkoms kepti)
- Gruzdintuvas (Lietinukams apkepinti, tačiau galima naudoti ir keptuvę)
- Teptukas (Sviestui patepti ant lietinukų)
Ingredientai
Įdaras
- 200 g Grybai - Smulkiai pjaustyti
- 2 vnt Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
- 2 vnt Morkos - Tarkuotos
- 200 g Sūris - Galima naudoti fermentinį arba kitą mėgstamą sūrį
- Pagal skonį Druska ir pipirai - Pagardinti įdarą
Lietinukai
- 4 vnt Lietiniai blynai - Paruošti pagal mėgstamą receptą
- Pagal skonį Sviestas - Ištirpintas, lietinukams patepti
- 100 g Grietinė - Patiekimui
- Pagal skonį Čili prieskoniai - Papuošimui ir aštrumui suteikti
Gaminimo eiga
- Grybus, svogūnus ir morkas kepkite keptuvėje, kol suminkštės ir išgaruos drėgmė. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Įdarą sudėkite ant lietinių blynų ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Sulankstykite lietinukus.
- Lietinukus patepkite ištirpintu sviestu ir apkepkite gruzdintuvėje arba keptuvėje, kol gražiai apskrus.
- Patiekite su grietine, pagardinta čili prieskoniu, mėgaukitės šiltais ir skaniais lietiniais.
Pabaigai…
Grybų įdarą galite derinti su kitais mėgstamais ingredientais, pavyzdžiui, vištiena ar šonine. Jei neturite gruzdintuvo, lietinukus galite apkepinti keptuvėje, svarbu, kad jie būtų gerai apskrudę ir traškūs.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 400kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 20gRiebalai: 22gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 70mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 7gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 8mg