Lietuviška kiniška vištiena su ryžiais

Lietuviška kiniška vištiena su ryžiais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Nors šis patiekalas skamba kiniškai, jis turi ryškų lietuvišką atspalvį – greitai paruošiamas ir sotus. Šią vištieną patiekiau su šviežiai virtais ryžiais. Patiekalo esmė yra paprastumas, tačiau skonis nenusileidžia geriausiems restoranams. Pomidorų padažas suteikia malonaus rūgštumo, o pupelės – papildomo sotumo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Kiniška, Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 550 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Pakankamai didelė, kad tilptų visi ingredientai)
  • Puodas ryžiams
  • Mentelė (Skirta maišyti vištieną ir daržoves)

Ingredientai
  

Vištiena

  • 400 g Vištienos filė - Supjaustyta gabaliukais
  • 1 vnt Svogūnas - Susmulkintas
  • 1 vnt Morka - Supjaustyta griežinėliais
  • 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
  • 1 indelis Pupelės pomidorų padaže - Galima naudoti Uncle Ben’s ar panašius
  • 200 ml Pomidorų padažas su daržovėmis - Naudotas Kėdainių
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Patiekalui

  • 200 g Ryžiai - Išvirti

Gaminimo eiga
 

  • Vištienos filė gabaliukus pakepinkite keptuvėje su trupučiu druskos ir pipirų, kol apskrus.
  • Kitoje keptuvėje pakepinkite morkas, svogūną ir česnaką, kol suminkštės.
  • Sudėkite daržoves į keptuvę su vištiena, supilkite pomidorų padažą su daržovėmis ir pupeles pomidorų padaže. Viską gerai išmaišykite ir kaitinkite, kol padažas užvirs.
  • Patiekite su išvirtais ryžiais.

Pabaigai…

Galite naudoti ir kitus mėgstamus daržovių padažus bei prieskonius pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 550kcalAngliavandeniai: 65gBaltymai: 35gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 80mgNatris: 900mgKalis: 1000mgSkaidulos: 8gCukrus: 12gVitaminas A: 3000IUVitaminas C: 25mg
Recepto raktažodžiai Greitas receptas, Pomidorų padažas, Pupelės, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating