
Lietuviška kiniška vištiena su ryžiais
Nors šis patiekalas skamba kiniškai, jis turi ryškų lietuvišką atspalvį – greitai paruošiamas ir sotus. Šią vištieną patiekiau su šviežiai virtais ryžiais. Patiekalo esmė yra paprastumas, tačiau skonis nenusileidžia geriausiems restoranams. Pomidorų padažas suteikia malonaus rūgštumo, o pupelės – papildomo sotumo.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Pakankamai didelė, kad tilptų visi ingredientai)
- Puodas ryžiams
- Mentelė (Skirta maišyti vištieną ir daržoves)
Ingredientai
Vištiena
- 400 g Vištienos filė - Supjaustyta gabaliukais
- 1 vnt Svogūnas - Susmulkintas
- 1 vnt Morka - Supjaustyta griežinėliais
- 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
- 1 indelis Pupelės pomidorų padaže - Galima naudoti Uncle Ben’s ar panašius
- 200 ml Pomidorų padažas su daržovėmis - Naudotas Kėdainių
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Patiekalui
- 200 g Ryžiai - Išvirti
Gaminimo eiga
- Vištienos filė gabaliukus pakepinkite keptuvėje su trupučiu druskos ir pipirų, kol apskrus.
- Kitoje keptuvėje pakepinkite morkas, svogūną ir česnaką, kol suminkštės.
- Sudėkite daržoves į keptuvę su vištiena, supilkite pomidorų padažą su daržovėmis ir pupeles pomidorų padaže. Viską gerai išmaišykite ir kaitinkite, kol padažas užvirs.
- Patiekite su išvirtais ryžiais.
Pabaigai…
Galite naudoti ir kitus mėgstamus daržovių padažus bei prieskonius pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 550kcalAngliavandeniai: 65gBaltymai: 35gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 80mgNatris: 900mgKalis: 1000mgSkaidulos: 8gCukrus: 12gVitaminas A: 3000IUVitaminas C: 25mg