
Lietuviškas mentes guliašas su lęšiais
Nepavykus gauti bulvių ar grikių ir nenorint naudoti makaronų, nusprendžiau eksperimentuoti su lęšiais. Šis guliašas su mente ir daržovėmis troškinamas grietinėje su trupučiu miltų, suteikia šiltą ir sočią vakarienę. Lęšiai pasirodė puiki alternatyva ir suteikė patiekalui ne tik skonio, bet ir sveikumo.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, troškinimui tinkamas)
- Keptuvė (Svogūnams ir morkoms apkepinti)
- Medinė mentelė (Skirta maišymui)
- Pjaustymo lenta
- Peilis
Ingredientai
- 500 g Kiaulienos mente - Supjaustyta gabaliukais
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
- 1 vnt Morka - Supjaustyta
- 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
- 200 g Lęšiai - Išvirti
- 200 ml Grietinė - Išmaišyta su trupučiu miltų
- 1 valgomasis šaukštas Miltai - Grietinei tirštinti
- pagal skonį Druska
- pagal skonį Pipirai
- pagal poreikį Aliejus - Svogūnams ir morkoms apkepinti
Gaminimo eiga
- Supjaustykite kiaulienos mentę gabaliukais ir apkepkite dideliame puode su trupučiu aliejaus, kol apskrus. Tada sudėkite į puodą ir leiskite troškintis ant silpnos ugnies.
- Keptuvėje apkepkite susmulkintus svogūnus ir morkas, kol suminkštės, tada pridėkite česnaką ir kepkite dar minutę. Visus ingredientus perkelkite į puodą su mėsa.
- Pridėkite grietinės, sumaišytos su trupučiu miltų, ir gerai išmaišykite. Troškinkite apie 30 minučių, kol mėsa taps minkšta.
- Tuo metu išvirkite lęšius pagal pakuotės nurodymus. Kai guliašas bus paruoštas, patiekite su išvirtais lęšiais.
Pabaigai…
Lęšiai šiame patiekale puikiai pakeičia tradicines bulves ar grikius. Grietinė su miltais suteikia patiekalui kreminę tekstūrą ir švelnų skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 40gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 90mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 15gCukrus: 5gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 10mg