Lietuviškas mentes guliašas su lęšiais

Lietuviškas mentes guliašas su lęšiais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Nepavykus gauti bulvių ar grikių ir nenorint naudoti makaronų, nusprendžiau eksperimentuoti su lęšiais. Šis guliašas su mente ir daržovėmis troškinamas grietinėje su trupučiu miltų, suteikia šiltą ir sočią vakarienę. Lęšiai pasirodė puiki alternatyva ir suteikė patiekalui ne tik skonio, bet ir sveikumo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 600 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, troškinimui tinkamas)
  • Keptuvė (Svogūnams ir morkoms apkepinti)
  • Medinė mentelė (Skirta maišymui)
  • Pjaustymo lenta
  • Peilis

Ingredientai
  

  • 500 g Kiaulienos mente - Supjaustyta gabaliukais
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
  • 1 vnt Morka - Supjaustyta
  • 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
  • 200 g Lęšiai - Išvirti
  • 200 ml Grietinė - Išmaišyta su trupučiu miltų
  • 1 valgomasis šaukštas Miltai - Grietinei tirštinti
  • pagal skonį Druska
  • pagal skonį Pipirai
  • pagal poreikį Aliejus - Svogūnams ir morkoms apkepinti

Gaminimo eiga
 

  • Supjaustykite kiaulienos mentę gabaliukais ir apkepkite dideliame puode su trupučiu aliejaus, kol apskrus. Tada sudėkite į puodą ir leiskite troškintis ant silpnos ugnies.
  • Keptuvėje apkepkite susmulkintus svogūnus ir morkas, kol suminkštės, tada pridėkite česnaką ir kepkite dar minutę. Visus ingredientus perkelkite į puodą su mėsa.
  • Pridėkite grietinės, sumaišytos su trupučiu miltų, ir gerai išmaišykite. Troškinkite apie 30 minučių, kol mėsa taps minkšta.
  • Tuo metu išvirkite lęšius pagal pakuotės nurodymus. Kai guliašas bus paruoštas, patiekite su išvirtais lęšiais.

Pabaigai…

Lęšiai šiame patiekale puikiai pakeičia tradicines bulves ar grikius. Grietinė su miltais suteikia patiekalui kreminę tekstūrą ir švelnų skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 40gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 90mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 15gCukrus: 5gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Grietinė, Guliašas, Lęšiai, Mentė, Patiekalai su mėsa
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating