Lietuviškas Uncle Ben’s
Atėjus vasarai ir šiltiems orams, norisi valgyti šviežias, namines daržoves, kurių labai pasiilgome per žiemą. Tačiau ir žiemą galima skanauti daržovėmis, kurios yra užmarinuotos, konservuotos ar kitaip paruoštos. Siūlome Jums pasigaminti ir pasiruošti žiemai itin puikaus ir išraiškingo skonio mišrainę, kuri tiks prie daugybės pietų patiekalų!
Ingredientai
- 2 kg moliūgų
- 0,5 kg morkų
- 0,5 l kečupo (arba pomidorų padažo)
- 1 indelis konservuotų ananasų
- 0,5 stiklinės 9 procentų acto
- 1 stiklinė aliejaus
- 0,5 kg paprikų
- 200 g cukraus
- 1 šaukštas druskos
- 4-6 skiltelės česnako
Gaminimo eiga
- Moliūgus supjaustyti kvadratėliais. Morkas bei paprikas šiek tiek smulkiau.
- Į puodą supilti aliejų, actą, cukrų, druską, kečupą (pomidorų padažą), suberti daržoves ir troškinti apie 20 min.
- Sudėti smulkintus ananasus ir česnakus. (sudėti ir ananasų sultis).
- Patroškinti dar apie 10 min. – daržovės turėtų būti išvirusios.
- Sudėti ir į sterilius indus.
Pabaigai…
Skirkite laiko mėgautis maisto gaminimo aromatais ir garsais; tai yra dalis patirties.