Lietuviškas Uncle Ben’s

Lietuviškas Uncle Ben’s

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Atėjus vasarai ir šiltiems orams, norisi valgyti šviežias, namines daržoves, kurių labai pasiilgome per žiemą. Tačiau ir žiemą galima skanauti daržovėmis, kurios yra užmarinuotos, konservuotos ar kitaip paruoštos. Siūlome Jums pasigaminti ir pasiruošti žiemai itin puikaus ir išraiškingo skonio mišrainę, kuri tiks prie daugybės pietų patiekalų!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 2 kg moliūgų
  • 0,5 kg morkų
  • 0,5 l kečupo (arba pomidorų padažo)
  • 1 indelis konservuotų ananasų
  • 0,5 stiklinės 9 procentų acto
  • 1 stiklinė aliejaus
  • 0,5 kg paprikų
  • 200 g cukraus
  • 1 šaukštas druskos
  • 4-6 skiltelės česnako

Gaminimo eiga
 

  • Moliūgus supjaustyti kvadratėliais. Morkas bei paprikas šiek tiek smulkiau.
  • Į puodą supilti aliejų, actą, cukrų, druską, kečupą (pomidorų padažą), suberti daržoves ir troškinti apie 20 min.
  • Sudėti smulkintus ananasus ir česnakus. (sudėti ir ananasų sultis).
  • Patroškinti dar apie 10 min. – daržovės turėtų būti išvirusios.
  • Sudėti ir į sterilius indus.

Pabaigai…

Skirkite laiko mėgautis maisto gaminimo aromatais ir garsais; tai yra dalis patirties.
Recepto raktažodžiai Daržovių patiekalai, Konservavimas, Marinavimas, Pasiruošimas žiemai, Patiekalai žiemai, Sveiki patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating