Lietuviškas varškės sūris su razinomis
Lietuva nuo seno garsėja nebrandintais, iš karvės pieno pagardintais varškės sūriais. Šį kartą pasirinkau saldesnį variantą su razinomis. Varškės sūris yra lengvo saldumo, slegiami, skaninami džiovintais vaisiais, uogom, aguonom arba kmynais, česnakais. Jis gali būti valgomas šviežias, džiovinamas, užkepamas, rūkytas. Pats paprasčiausias ruošiant iš rūgpienio. Pašildžius (svarbu neperkaitinti), nuvarvinus ir paslegus, šį kartą įmaišiau razinų.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Pašildymui)
- Sietas (Varškei nuvarvinti)
- Sūrio forma arba audinys (Slegiami sūriui)
Ingredientai
- 2 l Rūgpienis
- 100 g Razinos - Švariai nuplautos
- Pagal skonį Druska
Gaminimo eiga
- Rūgpienį pašildyti iki maždaug 40°C (neperkaitinti).
- Šiltą rūgpienį nuvarvinti per sietą, kad liktų tiršta varškė.
- Į varškę įmaišyti švariai nuplautas razinas ir druską pagal skonį.
- Varškę sudėti į sūrio formą arba audinį, paslėgti ir laikyti šaltai bent kelias valandas, kol sūris sutvirtės.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais džiovintais vaisiais ar prieskoniais pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 25mgNatris: 150mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 20gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg