Lietuviškas varškės sūris su razinomis

Lietuviškas varškės sūris su razinomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Lietuva nuo seno garsėja nebrandintais, iš karvės pieno pagardintais varškės sūriais. Šį kartą pasirinkau saldesnį variantą su razinomis. Varškės sūris yra lengvo saldumo, slegiami, skaninami džiovintais vaisiais, uogom, aguonom arba kmynais, česnakais. Jis gali būti valgomas šviežias, džiovinamas, užkepamas, rūkytas. Pats paprasčiausias ruošiant iš rūgpienio. Pašildžius (svarbu neperkaitinti), nuvarvinus ir paslegus, šį kartą įmaišiau razinų.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Pašildymui)
  • Sietas (Varškei nuvarvinti)
  • Sūrio forma arba audinys (Slegiami sūriui)

Ingredientai
  

  • 2 l Rūgpienis
  • 100 g Razinos - Švariai nuplautos
  • Pagal skonį Druska

Gaminimo eiga
 

  • Rūgpienį pašildyti iki maždaug 40°C (neperkaitinti).
  • Šiltą rūgpienį nuvarvinti per sietą, kad liktų tiršta varškė.
  • Į varškę įmaišyti švariai nuplautas razinas ir druską pagal skonį.
  • Varškę sudėti į sūrio formą arba audinį, paslėgti ir laikyti šaltai bent kelias valandas, kol sūris sutvirtės.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais džiovintais vaisiais ar prieskoniais pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 25mgNatris: 150mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 20gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Lietuviški patiekalai, Razinos, Tradiciniai receptai, Varškės sūris
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating