Lietuviški Bulviniai Blynai su Grietine
Šis receptas yra paprastas ir skanus būdas praleisti vakarą virtuvėje. Pagaminti bulvinius blynus yra lengva, tačiau reikia šiek tiek laiko ir kantrybės. Idealiai tinka šaltomis dienomis, kai norisi kažko šilto ir komfortiško.
Reikalingi Įrankiai
- Didelė keptuvė (Kepti blynams)
- Tarka (Bulvėms tarkuoti)
- Šaukštas (Tešlai maišyti)
- Dubuo (Tešlai paruošti)
Ingredientai
Bulvių tešla
- 5 vnt Vidutinės bulvės - Nuluptos ir tarkuotos
- 1 vnt Kiaušinis
- 50 g Kviečių miltai
- 100 ml Pienas
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Juodieji pipirai
- Pagal skonį Alyvuogių aliejus - Kepti
Gaminimo eiga
- Tarkuokite bulves smulkiai, pašalinkite perteklinį skystį.
- Sumaišykite tarkuotas bulves su kiaušiniu, miltais, pienu, druska ir pipirais.
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite blynus, kol jie bus auksinės spalvos iš abiejų pusių.
- Patiekite karštus su grietine arba pagal pageidavimą.
Pabaigai…
Galite pridėti įvairių prieskonių arba įmaišyti tarkuotą sūrį, kad suteiktumėte blynams papildomą skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 200kcalAngliavandeniai: 25gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 50mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 10mg