
Lietuviški namų koldūnai su mėsos įdaru
Šie koldūnai yra tikras lietuviškos virtuvės perlas. Mūsų šeimos tradicija gaminti juos visiems ypatingiems atvejams, o ir kasdienybėje, kai norisi kažko šilto ir sotaus. Patiekiami su grietine arba sviesto padažu, šie koldūnai neabejotinai užkariaus jūsų širdį.
Reikalingi Įrankiai
- Virtuvinis peilis (Reikalingas smulkiai supjaustyti mėsą ir lašinius)
- Didelis dubuo (Tešlai sumaišyti)
- Kočėlas (Tešlai plonai iškočioti)
- Kepimo puodas (Koldūnams virti)
Ingredientai
Tešla
- 500 g Miltai - Tinkamiausi kvietiniai
- 250 ml Vanduo - Šiltas
- 1 vnt Kiaušinis
- Žiupsnelis Druska
Įdaras
- 300 g Malta kiauliena - Galima naudoti ir kitą mėgstamą mėsą
- 100 g Šoninė - Supjaustyta mažais gabalėliais
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 skiltelės Česnakas - Sutrintas
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Gaminimo eiga
- Į didelį dubenį suberkite miltus, įpilkite vandens, įmuškite kiaušinį ir įberkite žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite, kol gausite vientisą tešlą. Palikite tešlą pailsėti 20 minučių.
- Kol tešla ilsisi, pasiruoškite įdarą. Sumaišykite maltą mėsą su šonine, svogūnais, česnaku, druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite.
- Po 20 minučių tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais arba apvaliomis formelėmis. Į kiekvieną tešlos gabalėlį įdėkite šaukštelį įdaro, užlankstykite kraštus ir suformuokite koldūnus.
- Užvirkite didelį puodą vandens ir įdėkite šiek tiek druskos. Į verdantį vandenį sudėkite koldūnus ir virkite apie 10-15 minučių, kol jie iškils į paviršių ir bus pilnai išvirę.
- Patiekite koldūnus su grietine arba sviesto padažu.
Pabaigai…
Šiuos koldūnus galima užšaldyti ir vėliau virti iškart iš šaldiklio. Taip pat galima eksperimentuoti su įdarais, pridedant daržovių arba naudojant kitą mėsą.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 75mgNatris: 500mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 5mg