Lietuviški namų koldūnai su mėsos įdaru

Lietuviški namų koldūnai su mėsos įdaru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šie koldūnai yra tikras lietuviškos virtuvės perlas. Mūsų šeimos tradicija gaminti juos visiems ypatingiems atvejams, o ir kasdienybėje, kai norisi kažko šilto ir sotaus. Patiekiami su grietine arba sviesto padažu, šie koldūnai neabejotinai užkariaus jūsų širdį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 45 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 1 hour 15 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Virtuvinis peilis (Reikalingas smulkiai supjaustyti mėsą ir lašinius)
  • Didelis dubuo (Tešlai sumaišyti)
  • Kočėlas (Tešlai plonai iškočioti)
  • Kepimo puodas (Koldūnams virti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 500 g Miltai - Tinkamiausi kvietiniai
  • 250 ml Vanduo - Šiltas
  • 1 vnt Kiaušinis
  • Žiupsnelis Druska

Įdaras

  • 300 g Malta kiauliena - Galima naudoti ir kitą mėgstamą mėsą
  • 100 g Šoninė - Supjaustyta mažais gabalėliais
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 skiltelės Česnakas - Sutrintas
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Į didelį dubenį suberkite miltus, įpilkite vandens, įmuškite kiaušinį ir įberkite žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite, kol gausite vientisą tešlą. Palikite tešlą pailsėti 20 minučių.
  • Kol tešla ilsisi, pasiruoškite įdarą. Sumaišykite maltą mėsą su šonine, svogūnais, česnaku, druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite.
  • Po 20 minučių tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais arba apvaliomis formelėmis. Į kiekvieną tešlos gabalėlį įdėkite šaukštelį įdaro, užlankstykite kraštus ir suformuokite koldūnus.
  • Užvirkite didelį puodą vandens ir įdėkite šiek tiek druskos. Į verdantį vandenį sudėkite koldūnus ir virkite apie 10-15 minučių, kol jie iškils į paviršių ir bus pilnai išvirę.
  • Patiekite koldūnus su grietine arba sviesto padažu.

Pabaigai…

Šiuos koldūnus galima užšaldyti ir vėliau virti iškart iš šaldiklio. Taip pat galima eksperimentuoti su įdarais, pridedant daržovių arba naudojant kitą mėsą.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 75mgNatris: 500mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Koldūnai, Lietuviški receptai, Mėsos įdaras, Receptai su nuotraukomis, Tradicinė virtuvė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating