Lodariaus koldūnai su kalakutienos įdaru
Šį kartą mane įkvėpė “Gustavo enciklopedija”. Šią laidą žiūriu jau daugiau nei 20 metų, su visomis savo trimis dukromis. Labai patinka šis personažas vaikams, sekmadienį žiūrėjau su mažąja ir nu kaip užkliuvo man jo receptas. Biškį paturbinau pagal save, nu ir gavosi puikūs lodariaus koldūnai – darbo nedaug, o labai skanu.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Aliejuje apkepti koldūnai)
- Puodas (Patroškinti koldūnus padaže)
- Kočėlas (Tešlai iškočioti)
- Peilis (Supjaustyti vyniotinį)
Ingredientai
Tešla
- Šaltas vanduo
- Druska
- Miltai
Įdaras
- Kalakutienos faršas - Galima naudoti bet kokį faršą
- Pipirai
- Druska
- Česnakas
- Svogūnas
Padažas
- Spirgiai - Apkepti su svogūnu
- Pienas - Su išplaktu žiupsniu miltų
Gaminimo eiga
- Tešlą dariau iš akies: šaltas vanduo, druska, miltai. Išminkyti reikia nepatingėti, kad net kakta rasotų, palikti pailsėti pusvalandį.
- Per tą laiką pasidaryti įdarą: faršas, pipirai, druska, česnakas, svogūnas.
- Tešlą iškočioti į vieną didelį blyną, jį visą padengti įdaru. Susukti į vyniotinį ir tą vyniotinį supjaustyti į mažus gabalėlius.
- Tuos gabalėlius apkepti keptuvėje aliejuje. Apkeptus sudėti į puodą, užpilti padažu ir patroškinti 15 min.
- Padažą dariau taip: apkepiau spirgius su svogūnu, į jį įpyliau pieno su išplaktu žiupsniu miltų.
- Koldūnai gavosi pasakiški, stvėrėm juos naikinti, taigi ir pafotografuoti atsiminiau, kai jau pusę nuvalgyta buvo.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įdaru, naudoti kitą faršą arba pridėti mėgstamų prieskonių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg