Makaronai su baklažanais

Makaronai su baklažanais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Puikiai tiks vegetarams.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • 2 vidutinio dydžio baklažanai
  • druskos
  • 2 vidutinio dydžio pomidorai
  • 4 šaukštai alyvų aliejaus
  • 4 česnako skiltelės
  • 1 šaukštelis susmulkintų čiobrelių
  • pipirų
  • 350 g makaronų
  • 2 šaukštai šaltai spausto alyvų aliejaus arba 30 g šviežio sviesto
  • 100 g tarkuoto sūrio

Gaminimo eiga
 

  • Baklažanus supjaustykite cm storio griežinėliais, po to į keturias dalis ir pabarstykite druska.
  • Šiek tiek nuvarvinkite. Pomidorus trumpam panardinkite į verdantį vandenį, nulupkite, perpjaukite skersai, išpjaukite kotelio vietą.
  • Baklažanus apkepinkite alyvų aliejuje ir šiek tiek mentele paspauskite, kad išbėgtų aliejaus perteklius.
  • Išimkite juos iš keptuvės ir sudėkite ant servetėlės.
  • Pomidorų puseles sudėkite į keptuvę ir lengvai apkepinkite aliejuje, kuriame kepė baklažanai.
  • Česnaką nulupkite, sutrinkite arba labai smulkiai supjaustykite ir kartu su čiobreliu sudėkite prie pomidorų. Pabarstykite druska ir pipirais.
  • Įmaišykite baklažanus. Trumpai patroškinkite.
  • Makaronus išvirkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens ir nukoškite.
  • Užpilkite alyvų aliejaus arba įdėkite sviesto, pasūdykite, apibarstykite sūriu ir sumaišykite. Sudėkite į dubenį.
  • Ant viršaus uždėkite baklažanus.

Pabaigai…

Turėti gerai aprūpintą spintelę su pagrindiniais ingredientais gali padaryti maisto gaminimą patogesnį.
Recepto raktažodžiai Makaronai, Makaronų apkepai, Miltiniai patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating