Makaronai su baklažanais
Puikiai tiks vegetarams.
Ingredientai
- 2 vidutinio dydžio baklažanai
- druskos
- 2 vidutinio dydžio pomidorai
- 4 šaukštai alyvų aliejaus
- 4 česnako skiltelės
- 1 šaukštelis susmulkintų čiobrelių
- pipirų
- 350 g makaronų
- 2 šaukštai šaltai spausto alyvų aliejaus arba 30 g šviežio sviesto
- 100 g tarkuoto sūrio
Gaminimo eiga
- Baklažanus supjaustykite cm storio griežinėliais, po to į keturias dalis ir pabarstykite druska.
- Šiek tiek nuvarvinkite. Pomidorus trumpam panardinkite į verdantį vandenį, nulupkite, perpjaukite skersai, išpjaukite kotelio vietą.
- Baklažanus apkepinkite alyvų aliejuje ir šiek tiek mentele paspauskite, kad išbėgtų aliejaus perteklius.
- Išimkite juos iš keptuvės ir sudėkite ant servetėlės.
- Pomidorų puseles sudėkite į keptuvę ir lengvai apkepinkite aliejuje, kuriame kepė baklažanai.
- Česnaką nulupkite, sutrinkite arba labai smulkiai supjaustykite ir kartu su čiobreliu sudėkite prie pomidorų. Pabarstykite druska ir pipirais.
- Įmaišykite baklažanus. Trumpai patroškinkite.
- Makaronus išvirkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens ir nukoškite.
- Užpilkite alyvų aliejaus arba įdėkite sviesto, pasūdykite, apibarstykite sūriu ir sumaišykite. Sudėkite į dubenį.
- Ant viršaus uždėkite baklažanus.
Pabaigai…
Turėti gerai aprūpintą spintelę su pagrindiniais ingredientais gali padaryti maisto gaminimą patogesnį.