
Makaronai su daržovėmis
Nedelsdami pradėkite nuo ingredientų ir instrukcijų.
Ingredientai
- 300 gramų makaronų
- 3 didelių morkų
- 200 gramų šaldytų žirnelių
- 4 didelių pievagrybių
- žiupsnelio druskos
- 2 salierų lapkočių
- 1 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 1 arbatinio šaukštelio čiobrelių
- 1 arbatinio šaukštelio bazilikų
- 1 arbatinio šaukštelio petražolių
- 1 arbatinio šaukštelio raudonėlio
- 1 stiklinės pieno
- 3 valgomųjų šaukštų riebios grietinės
- 1 valgomojo šaukštoaliejaus
- 2 valgomųjų šaukštų sviesto
Gaminimo eiga
- Makaronus virti pasūdytame vandenyje, įpylus šaukštą aliejaus.
- Salierų palkočius ir morkas supjaustyti griežinėlias, svogūną ir česnakus – smulkiai.
- Į įkaitintą keptuvę sudėti sviestą.
- Subėriau visas smulkintas daržoves ir ant mažos ugnies kepiau, kol suminkštėjo.
- Daržovėms apkepus, dėjau prieskonius, druską ir riekelėmis pjaustytus pievagrybius.
- Supyliau grietinę ir pieną.
- Taip troškinau maišydama 10 minučių, kol padažas pradėjo tirštėti.
- Viskas. Padažą supyliau ant makaronų, atsargiai išmaišiau.
Pabaigai…
Skonių derinimas gali iškelti patiekalą į aukštesnį lygį.