Makaronų ir jautienos apkepas su sūrio padažu
Vyras sugalvojo šį skanų patiekalą iš šaldytuve likusių ingredientų: keptas svogūnas, česnakas, jautienos faršas, pievagrybiai, skardinė pomidorų ir makaronai. Viskas užpilta sūrio padažu ir iškepta orkaitėje. Nuostabus skonis ir puikus būdas sunaudoti maisto likučius.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Svogūnams, česnakams ir faršui kepti)
- Puodas (Makaronams virti)
- Kepimo forma (Apkepui kepti)
- Šaukštas (Mišiniui maišyti)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytas
- 400 g Jautienos faršas
- 200 g Pievagrybiai - Pjaustyti
- 1 skardinė Pomidorai savo sultyse
- 300 g Mėgstami makaronai - Išvirti
Sūrio padažas
- 2 v.š. Miltai
- 500 ml Pienas
- 200 g Tarkuotas sūris
Gaminimo eiga
- Keptuvėje pakepinkite svogūną ir česnaką, kol suminkštės.
- Pridėkite jautienos faršą ir kepkite, kol jis taps rudas.
- Pridėkite pievagrybius ir pomidorus, troškinkite, kol mišinys sutirštės.
- Sumaišykite išvirtus makaronus su jautienos mišiniu ir sudėkite į kepimo formą.
- Paruoškite sūrio padažą: ištirpinkite sviestą, pridėkite miltus ir maišykite, kol masė taps auksinės spalvos. Palaipsniui pridėkite pieną, maišydami, kol padažas taps tirštas. Galiausiai pridėkite tarkuotą sūrį ir maišykite, kol jis ištirps.
- Užpilkite sūrio padažą ant makaronų ir jautienos mišinio kepimo formoje.
- Kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje apie 20-30 minučių, kol viršus taps auksinės spalvos.
Pabaigai…
Galite pridėti mėgstamų prieskonių, tokių kaip bazilikas ar raudonėlis, kad suteiktumėte daugiau skonio. Taip pat tinka bet kokie likučiai iš šaldytuvo, pvz., daržovės ar kitos rūšies sūris.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg