Maltos mėsos ir bulvių apkepas

Maltos mėsos ir bulvių apkepas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Daugiau apie receptą ir ingredientus pateikta žemiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • kiaulienos faršas: 500 gramų
  • batono riekelės išmirkytos piene: 2
  • kiaušiniai: 2
  • raudonėlis: žiupsnelis
  • bulvės: 4-5
  • saliero šaknys: 300-400 gramų
  • morkos: 1
  • svogūnai: 1
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • sviestas: 1 šaukštas
  • aliejus: kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia nuskuskime salierą, morkas bei bulves. Tuomet salierą sutarkuokime, apibarstykime druska ir apkepinkime įkaitintame aliejuje, bei išgriebkime į lėkštę. Bulves išvirkime pasūdytame vandenyje ir nusunkime, po to sugrūskime kartu su pakepinta saliero šaknimi bei įmaišykime kiaušinį.
  • Svogūną nulupkime, smulkiai supjaustytą pakepinkime įkaitintame aliejuje, kol taps gintariniai.
  • Tada morką smulkiai sutarkuokime ir įmaišykime į maltą mėsą. Užberkime druskos, pipirų pagal skonį, įmuškime kiaušinį, įmaišykime sutrintas piene išmirkyto batono riekeles, pakepintus svogūnus ir raudonėlį. Viską labai gerai išmaišykime ir sudėkime į kepimo indą. Šaukštu gražiai išlyginkime paviršių.
  • Ant maltos mėsos sukrėskime bulvių bei saliero masę. Šaukštu išlyginkime paviršių, bei ant viršaus uždėkime susmulkinto sviesto gabaliukus.
  • Tuomet kepkime į iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug minutes. Jeigu matome, kad paviršius ims skrusti per anksti, kepimo indą uždenkime folija.
  • Galiausiai patiekime su žalumynais, šviežiomis daržovėmis ir virtais žaliaisiais žirneliais. Ragaujam ir skanaujam!

Pabaigai…

Visada pradėkite su švaria virtuve; tai padaro gaminimo procesą malonesnį.
Recepto raktažodžiai Apkepai, Bulvių patiekalai, Kiaulienos patiekalai, Mėsos patiekalai, Patiekalai iš faršo
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating