Maltos mėsos ir bulvių apkepas
Daugiau apie receptą ir ingredientus pateikta žemiau.
Ingredientai
- kiaulienos faršas: 500 gramų
- batono riekelės išmirkytos piene: 2
- kiaušiniai: 2
- raudonėlis: žiupsnelis
- bulvės: 4-5
- saliero šaknys: 300-400 gramų
- morkos: 1
- svogūnai: 1
- druska
- malti juodieji pipirai
- sviestas: 1 šaukštas
- aliejus: kepimui
Gaminimo eiga
- Pirmiausia nuskuskime salierą, morkas bei bulves. Tuomet salierą sutarkuokime, apibarstykime druska ir apkepinkime įkaitintame aliejuje, bei išgriebkime į lėkštę. Bulves išvirkime pasūdytame vandenyje ir nusunkime, po to sugrūskime kartu su pakepinta saliero šaknimi bei įmaišykime kiaušinį.
- Svogūną nulupkime, smulkiai supjaustytą pakepinkime įkaitintame aliejuje, kol taps gintariniai.
- Tada morką smulkiai sutarkuokime ir įmaišykime į maltą mėsą. Užberkime druskos, pipirų pagal skonį, įmuškime kiaušinį, įmaišykime sutrintas piene išmirkyto batono riekeles, pakepintus svogūnus ir raudonėlį. Viską labai gerai išmaišykime ir sudėkime į kepimo indą. Šaukštu gražiai išlyginkime paviršių.
- Ant maltos mėsos sukrėskime bulvių bei saliero masę. Šaukštu išlyginkime paviršių, bei ant viršaus uždėkime susmulkinto sviesto gabaliukus.
- Tuomet kepkime į iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug minutes. Jeigu matome, kad paviršius ims skrusti per anksti, kepimo indą uždenkime folija.
- Galiausiai patiekime su žalumynais, šviežiomis daržovėmis ir virtais žaliaisiais žirneliais. Ragaujam ir skanaujam!
Pabaigai…
Visada pradėkite su švaria virtuve; tai padaro gaminimo procesą malonesnį.