
Maltos mėsos kepsnys su kriaušėmis, aronijomis ir sūriu
Malonu atsidarius šaldytuvą, jame rasti skanaus , greito ir sveiko užkandžio. Dažnai galima girdėti apie įvairius maisto papildus, priedus ir kitas vingrybes, kurios niekaip neatstos mūsų natūralių sodo gėrybių. Gaminame namuose, žinome, kad turime tirą produktą, o svarbiausiai sveiką.
Ingredientai
- 300 g triušienos faršo
- 300 g avienos faršo
- 50 g fermentinio sūrio
- 1 kiaušinio
- stiklinės aronijų
- stiklinės geltonųjų slyvų
- 2 kriaušių
- 2 v š. džiūvėsėlių
- 1 a.š. prieskoninių žolelių
- 0.5 a.š. tarkuoto imbiero
- 3 skiltelių česnako
- pipirų
- druskos
Gaminimo eiga
- Paruošiame faršą, sudedame prieskonines žoleles ir prieskonius, mušame kiaušinį, suberiame džiūvėsėlius ir viską gerai išminkome. Į kepimo formą dedame pusę paruošto faršo, išklojame pjaustyto sūrio griežinėliais, dedame pjaustytą kriaušę, slyvas be kauliukų ir aronijas. Viską užklojame sūriu ir sudedame likusią mėsą. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki – min. Atvėsiname formoje, išimame ir pjaustome paruoštą mėsos kepsnį. Į stalą teikiame su mūsų daržo marinuotomis daržovėmis. Pirštelius laižysite.
Pabaigai…
Skirkite laiko tinkamai paruošti ingredientus; tai daro gaminimą malonesnį.