
Maltos mėsytės kukuliukai su padažu
Šiandien labai paprastai, bet skaniai ir sočiai! Maltos mėsytės kukuliukai su padažu, virti makaronai ir žalios salotos. Viskas kaip visad iš akies. Malta mėsytė, kiaušinis, prieskoniai, pora šaukštų manų. Darom kukuliukus, apkepame. Apkepame smulkintą svogūną ir tarkuotą morką, užliejam sultiniu, patušinam, dar 100ml grietinėlės, užverdam ir viskas!
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali arba kvadratinė, tinka orkaitės indas)
- Kepimo popierius
- Keptuvė (Apkepimui ir padažo gamybai)
- Dubuo (Tešlai sumaišyti)
- Puodas (Makaronų virimui)
Ingredientai
Kukuliukai
- 500 g Malta mėsa
- 1 vnt Kiaušinis
- 2 šaukštai Manų kruopos
- Pagal skonį Prieskoniai - Druska, pipirai
Padažas
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 1 vnt Morka - Tarkuota
- 200 ml Sultinys
- 100 ml Grietinėlė
Salotos
- 1 vnt Salota - Supjaustyta
- 1 vnt Poras - Smulkiai pjaustytas
- 1 šaukštas Majonezas
Makaronai
- 200 g Makaronai - Virti pagal instrukciją
Gaminimo eiga
- Maltą mėsą sumaišyti su kiaušiniu, manų kruopomis ir prieskoniais. Formuoti kukuliukus.
- Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Kukuliukus apkepti keptuvėje iš visų pusių iki auksinės spalvos.
- Svogūną ir morką apkepti keptuvėje, kol suminkštės. Užpilti sultiniu ir grietinėle, užvirinti.
- Sudėti kukuliukus į kepimo formą, užpilti paruoštu padažu. Kepti orkaitėje 180°C temperatūroje apie 20 minučių.
- Salotoms sumaišyti supjaustytas salotas, porą ir majonezą.
- Makaronus virti pagal pakuotės instrukciją.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais ir padažais, kad rastumėte savo mėgstamiausią variantą. Jei norite, padažą galite paskaninti citrinos sultimis ar įdėti šiek tiek česnako.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 120mgNatris: 600mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 20mg